En Tyst Minut...

Mitt huvud är fullt av tankar, mitt hjärta slår tungt i min bröstkorg och en obehaglig klump i halsen hindrar mig från att kunna andas fritt. Jag har en underbar vän som bor flera mil ifrån mig, men ändå står hon mig nära, att jag ibland känner hennes närvaro som om vi befinner oss i samma rum.
 
För två månader sedan genomgick min vän en påfrestande upplevelse. En av hennes dobermann tikar drabbades av cancer och blev opererad och har sedan dess fått ett antal cellgiftsbehandlingar. Micali som tiken heter mår bra trots omständigheterna och kämpar varje dag genom att leva sitt liv på tre ben.
 
Tidigare i veckan drabbades en annan av hennes dobermann av en oerhört akut sjukdom, magomvridning. Rah, en hane på 9 år blev opererad natten till min väns födelsedag... Hennes älskade hund fick komma hem efter en vistelse på veterinärkliniken och han hade ont och var trött. Men för övrigt verkade allt vara bra. 
 
I förmiddags fick jag ett sorgligt besked via e-post. Rah hade lämnat jordelivet i morse. Trots att jag aldrig personligen har träffat Rah utan bara fått se honom på alla fina foto som min vän har skickat till mig genom åren, så känns det tomt och tyst och oerhört overkligt att han är borta.
Maria och Rah
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

STOR STOR KRAM. Aldrig roligt när någon som man håller kär lämna jordelivet. Man han lever vidare i hundhimlen och han kommer för alltid finnas i era hjärtan och leva vidare genom era minnen. STOR KRAM

Svar: Det är alltid slitsamt när någon lämnar oss. Detta gick så fort, det kom som en chock och då gör det extra ont. Min väns hundar håller jag mycket av! Kram till dig också.
Ann-Ki

» 2013-12-22 - 19:46:19 » http://lottizdays.blogg.se
maria lombide ezpeleta

Lille Rah-mon-Rah...

Svar: Jag har försökt att banka in i skallen att han är borta, men det är så svårt, för detta känns så overkligt. Allt gick så fort...
Många kramar till dig min fina vän!
Ann-Ki

» 2013-12-23 - 12:47:36
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Tankar till din vän, Rha och dig. Sorgligt :(
Kram

Men jag vill ändå önska en god jul.

Svar: Det är klart att vi ska önska varandra en God Jul, trots denna tragedin. Kram till dig också!
Ann-Ki

» 2013-12-24 - 01:37:43 » http://wiilow.blogg.se
Yasmin

Detta var mycket tråkigt att höra. Mina tankar går till Maria i denna sorgliga tid. Det är en obeskrivlig sorg att förlora ett djur.

Svar: Vi som finns här runt Maria, som själva har förlorat en fyrbent vän, vet så väl hur det känns. Går inte i ord beskriva. När det sedan går så här fort, helt oförberett, känns det som att hjärtat slits i tusen bitar.
Ann-Ki

» 2013-12-25 - 22:33:55
ellen

BLOGGSVAR (då din mail into var med i kommentarerna så jag kunde svara på bloggen så du fick det till din mail att jag svarat så svarar jag här hehe)

Ja jag håller med dig. Jag är uttråkad. Men jag har samtidigt ingen ork till att göra något. Jag är uttråkad på hela mitt liv men jag jag vet inte vad jag skall göra för ja vissa saker får jag inte göra för försäkringskassan men jag är inte i det skicket så jag skulle kunna ta mig an ett jobb. Jag mår för dåligt för det.. Ja just nu är jag inne i en ond spiral. Men jag har sagt att jag tänker inte köpa droger. Absolut inte. Jag har inte pengarna till det och det är därför ingen i min familj ger mig pengar som julklappar för dom vet i vilket skede jag är i just nu så de vet att pengar skulle inte vara något bra att ge mig i julklapp. Hade jag haft pengar till att köpa droger så hade jag varit riktigt långt nere nu. Just nu för det mesta självmedicinerar jag mitt drogsug med imovane som jag får utskrivet.

Jag har varit på NA, med stöd. Men jag tror inte hon ville att jag skulle haka på henne så mycket. Jag har lagt det på is, eller nej jag har lagt ner det helt och hållet för jag klarar inte av att gå dit själv. Tyvärr är det så. Jag vet inte vart jag skulle kunna hitta någon att gå dit med för jag känner ingen som går på na möten. De jag känner när jag knarkade knarkar fortfarande och har ingen lust att förändra på det. Så känner ingen jag kan gå på NA möten med.

Ja precis, jag skall börja göra det jag har väll varit lite lat med det de senaste dagarna sen jag skrev i min stämningsdagbok sist men jag minns dom dagarna så skall fylla i ikväll :)

Jag har en att prata med, går till världens bästa psykolog varje måndag (eller ja nu är det lite upphåll här så träffar han igen 7 januari. Men ibland glömmer jag av tankar och saker jag grubblat över så det är svårt att prata där ändå..

» 2013-12-25 - 23:24:47 » http://freedomtime.blogg.se/
Sandra Piik - Att leva som psykiskt sjuk

Usch, vad ledsen jag blev av att läsa det här. Jag kan inte ens tänka mig att mina hundar någon gång kommer att lämna mig.

Kram

Svar: Jag brukar säga att vi bör leva i nuet och vi har våra fyrbenta vänner till låns ett antal år. Men visst är det slitsamt och sorgligt när dom lämnar oss, den smärtan går inte att beskriva med varken talande eller skrivna ord. Kram till dig också!
Ann-Ki

» 2013-12-26 - 08:59:40 » http://piiket.blogg.se
Viktkamp

usch alltid lika jobbigt :(

Svar: Alla djurägare känner till sjukdomen magomvridning och alla känner skräck inför den och när någon drabbas då vänds tillvaron upp och ner.
Ann-Ki

» 2013-12-26 - 22:41:12 » http://viktkamp.webblogg.se
♥ Sojka ♥

Beklagar! :(

Svar: Tack för att du tittade in på min blogg och även för din kommentar!
Ann-Ki

» 2013-12-27 - 09:03:59 » http://sojka.nu
♥ Sojka ♥

Så lite så! :) Tittade in genom en annan blogg. Alltid en sorg att förlora någon. Människor som djur! <3

» 2013-12-27 - 16:19:38 » http://sojka.nu
Malin

usch va tungt:'(

Svar: Det får ta sin tid innan det lättar...
Ann-Ki

» 2013-12-27 - 18:44:47 » http://hearthypnotic.blogg.se/
Anonym

Tack återigen för dina rader. Allt du skriver är tar jag till mig och det mesta är så sant. Vi är lika till tänket. KRAM

» 2013-12-31 - 03:22:54


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK