Jag Kan Bara Be Om Ursäkt

Jag har fått många reaktioner på mitt senaste inlägg här på min blogg och ni valde att skriva till mig på min e-post. En del har blivit chokade och fått för sig att jag ska ta livet av mig. Andra har tolkat mitt inlägg som att jag kritiserar min egen dotter för att hon tog ett återfall i självskada. Men så är alltså inte mitt budskap menat. Visst var min tanke i bakhuvudet att skriva chockerande för att fånga er uppmärksamhet i detta som jag finner mycket allvarligt. Men jag ville inte skrämma upp er och göra er upprörda. Så jag kan bara be om ursäkt! 
 
Jag är fullt insatt i hur min dotter mår och att hon gör stora framsteg i sin personliga utveckling och vi båda har en mycket god och öppen dialog oss i mellan. Min dotter tog kontakt med mig idag, för hon blev också upprörd och ledsen över mitt inlägg och hon tolkade det också "galet", hon kände skamkänslor och att hon är misslyckad och att hon har gjort mig besviken. Detta stämmer alltså inte! Alla personer med olika sorters diagnoser och beroende/missbruk tar sina återfall, det verkar tydligen tillhöra deras tillfrisknanden. Min dotter är inte dömd på något sätt för att hon valde att skada sig själv efter att ha klarat att stå emot att skada sig på två hela långa månader tidigare. De två månaderna väger mycket tyngre än att hon valde att ta ett återfall. Min dotter berättade för mig i vårt mobilsamtal idag att personalen på behandlingshemmet har tidigare tagit ifrån hennes kanyler, dessa som hon använder för att pierca sig. Men dom har inte tagit hennes rakblad, för då plötsligt heter det att min dotter ska lämna rakbladen ifrån sig frivilligt. Men kanylerna kan dom ta ifrån henne! Detta gör mig smått förvirrad. Man kan väl inte säga en sak, göra en annan och mena något tredje. Detta är för mig obegripligt!
 
Vad tycker du?
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Robin

Bra att du skrev detta inlägget. Det får nog en del att blir lite lugnare.

Jag förstår mig inte heller på personalen här. Ska prata med Sofia, min kontaktperson, imorgon när hon kommer.

» 2013-02-14 - 15:51:18 » http://autogoy.blogg.se/
conny öström

Återfall finns med i bilden när man har missbruk. Till en del kan det vara att en del av sig själv behöver kolla var gränser har flyttat sig inom en så att säga.

Den andra saken som jag vill fokusera på är att jag tror det är alldeles fel att kräva absolutism, alltså NOLL återfall för evigt ... ingen kan hålla det, så varför ställa upp ett omöjligt mål bara för att låta sig falla ner med ett "vad var det jag sa?" ringande i huvudet.

Jag tror det är bättre att man ser sig och sitt mående ifrån håll. Typ att föra statistik hur länge man har kunnat hålla sig fri ifrån återfall, men också hur allt kortare återfallen blir, och hur allt mindre allvarliga dom blir.
Med dessa tankar har du ett sätt att vända det kortsiktigt dåliga, återfallet, till något positivt. Okej, jag har återfallit, hur kan jag se på detta på bästa sätt? Tja, tex över tiden så blir det längre och längre tid mellan återfallen, återfallen blir kortare och kortare, och allt mindre allvarliga. Så därför ser jag positivt på situationen även om jag nyligen har haft ett återfall. Jag kan använda tankar och minnen runt senaste återfall när jag har min kurs i återfalls-prevention, för att därmed bli ännu klokare än tidigare.

Ungefär så ...

» 2013-02-14 - 19:33:21
maria lombide ezpeleta

Kloka inlägg

» 2013-02-14 - 20:39:50


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK