En Dag Att Minnas

I tisdags morse när jag vaknade tänkte jag, för 20 år sedan var jag höggravid. De första värkarna satte igång redan vid 9 tiden på morgonen och under dagen som gick blev det bara tätare och tätare mellan sammandragningarna. Mitt andra barn var på väg att komma till världen och av min tidigare erfarenhet väntade jag enda in i det sista innan jag och min dåvarande sambo tog iväg till sjukhuset.
 
Min förstfödda som kom till världen ca 1 månad för tidigt och som tog 22 timmars vistelse på sjukhuset innan hon föddes, var för mig då en evighet och det ville jag inte återuppleva. Men då för 20 år sedan, som jag minns i minsta detalj och jag hade gått över tiden med tre dagar, begav vi oss iväg kanske lite väl för sent... Taxichauffören körde som en galning i ca 80km och struntade fullkomligt i hastighetsbegränsningen som var på 50km. Han ville nog inte att barnet skulle komma till världen i hans bil!
 
Väl framme och vi möttes av en sjuksköterska som konstaterade att jag var vidöppen och skulle föda omedelbart bums, greps jag av panik. Jag förlöstes på det mest naturliga sätt en kvinna kan föda sitt barn. Det vill säga, helt utan hjälpmedel och bedövning. Allt gick så vansinnigt fort och plötsligt låg ett nyfött litet barn på mitt bröst, en flicka och jag grät av lättnad och av en enorm lycka
och klockan var 23:10.
 
Jag och mitt lilla underverk
 
Som sagt, det var för 20 år sedan... och tänk vad tiden går fort när man tänker tillbaka. Men nu är vi här och det är 2013 och min älskade dotter Robin blev 20 år i tisdags. Hon anlände här i mitt hem mitt på dagen och vi satt mest och småpratade och hade allmänt småmysigt. Hennes födelsedagspresenter hade hon redan fått sedan en tid tillbaka, en keyboard som har stått här hemma i mitt hem och dammat. Men som jag och min pojkvän bar hem till Robins träningslägenhet i måndags för att den skulle stå på plats inför hennes stora dag. För två veckor sedan köpte jag även ett par nya och kanonbra hörlurar till henne, för hennes tidigare lurar hade gått sönder. Min dotter älskar musik, både att lyssna och att spela själv.
 
Vi, min dotter, min pojkvän och jag promenerade iväg på eftermiddagen till centrum här i Lomma för att besöka en restaurang, Wild Ginger. Det regnade när vi påbörjade vår promenad, men plötsligt sken solen. När vi väl anlände till restaurangen började det regna igen och åskan mullrade. Lite småmysigt, tyckte min dotter. Jag och min pojkvän beställde friterad tofu med grönsaker i jordnötssås och min dotter wokade nudlar med grönsaker. Mums vad gott det var. Vi avslutade vår gemensamma måltid med dessert. Dottern valde glass med chokladsås och maränger, min pojkväns val var friterad camembert med hjortronsylt och persilja och jag valde pannacotta med bärsås. Nöjda och proppmätta tackade vi för oss och promenerade tillbaka hem i solskenet.
Avslutar det här inlägget med att bjuda er alla på två foto av mig själv och min dotter, ett seriöst och ett tramsigt, men det är så vi är!
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Helt underbara foton på er och vilket härligt inlägg att få läsa om din förlossning. Tänk att det kan vara så olika. Min förstfödda var också långdragen, 36 timmar efter vattenavgång kom hon och då hade jag varit på sjukan nästan hela den tiden. Men värkar hade jag tack och lov inte hela den tiden. Men min andra gick oerhört smidigt och väldigt snabbt på slutet. Likaså mina andra två de har gått ännu snabbare, bara några fåtal timmar så har jag klämt ut dem ;-). Älskar faktiskt att läsa om förlossningar. Skulle så gärna vilja jobba som barnmorska, men är fortfarande osäker på om jag klarar den akuta biten så jag avvaktar med att studera vidare tills jag bestämt mig helt.

» 2013-07-31 - 20:56:21 » http://lottizdays.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Glömde. Grattis till din dotter. Och tiden går verkligen sjukt fort!

» 2013-07-31 - 20:57:08 » http://lottizdays.blogg.se
Robin

Som Lottiz kommenterade, kul att läsa om din förlossning. Jag var ju själv där, men jag minns såklart ingenting, haha. Tack för en underbar dag! När jag fyller 21 så vill jag gärna tillbringa den dagen med dig också. Kram på dig.

» 2013-07-31 - 22:23:02 » http://autogoy.blogg.se/
Mia S

Underbart!! Robin stort GRATTIS i efterskott :) kram kram

» 2013-08-06 - 01:16:07
▲ J0Z

Grattis i efterskått till din fina robin får man väl säga då :)

Svar: Bättre sent än aldrig... ska hälsa ifrån dig till min rara dotter!
Ann-Ki Lindbom

» 2013-08-15 - 21:56:13 » http://dopeofjoz.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK