En Mardröm I Vaket Tillstånd

Det som jag nu här ska delge i ett skrivet budskap är ingen lätt uppgift. Jag väljer att göra detta för att mina bloggföljare ska förstå hur jag har det och hur jag mår och hur mina känslor håller på att knäcka mig långsamt men säkert. Så blir det tyst om mig så förstår ni!

 

Igår kväll var det som att kastas rakt in i en fasansfull mardröm. Min dotter Robin ringde mig igår kväll strax efter klockan 21, hon berättade med släpande röst att hon hade tagit all sin medicin, en veckoförbrukning och hon sa också att hon orkar inte mer och vill dö.

 

Jag larmade 112 och sen cyklade jag i full fart hem till hennes bostad. Under tiden hade jag 112 operatören talandes i min mobil. Jag gick in i min dotters bostad (jag har nycklar till hennes hem) och fann henne sittandes i badkaret med rinnande vatten och hon hade skurit sig på armar och ben.

 

Ambulansen anlände och jag släppte in dessa i bostaden. Det framgick att min dotter hade även druckit alkohol och att hon hade sparat mediciner sedan tidigare och även tagit dessa igår kväll. Hon var aggressiv och protesterade, ambulanspersonalen arbetade intensivt med att fråga ut henne samtidigt som hon blev omplåstrad. Hon lugnade ner sig när jag satte mig sidan om henne och jag sa lugnt till henne att hon bör komma under vård och att hon självmant skulle följa med. Annars tillkallas även polisen. Hon insåg att det var bäst att följa med.

 

Jag gick runt i lägenheten och även den ena ambulanspersonalen tittade runt. Vi hittade rakblad som vi tog hand om. Ambulanspersonalen hittade även ett brev som Robin hade skrivit, ett avskedsbrev. Hon har aldrig tidigare skrivit avskedsbrev!

 

Min dotter har tidigare gjort suicid försök och jag har tappat räkningen på hur många försök hon har gjort detta de tre senaste åren. Men denna gången var det värsta jag någonsin har varit med om. Skräcken och paniken lever sitt helvetes kval i min kropp och i min själ och jag gråter så det gör ont i bröstkorgen på mig och hjärtat dunkar så fasansfullt hårt.

 

Detta är en mardröm i vaket tillstånd! Jag vet inte vad jag ska ta mig till, känner mig maktlös, ynklig, orolig och huvudet värker av tusen frågor. Jag är så hjälplöst rädd att förlora min älskade dotter. Hon är en underbar person, kreativ, klok och rolig. En värld utan henne skulle vara en tom tillvaro, meningslös och intetsägande.

 

Hon vill inte dö, hon vill ha hjälp innerst inne, för hon vill bara må bättre!

Jag vill tro det och jag hoppas att det är så.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

maria lombide ezpeleta

önskar jag kunde hjälpa... men det vert du ju redan

» 2013-11-05 - 11:56:25
LenaBn

saknar ord... kan bara intämma i Mariasörd ovan, önskar jag kunde göra nåt!
KRAM

» 2013-11-05 - 13:27:28 » http://kenabn.wordpress.com
Charlyene

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill ju så innerligt att din dotter (och du) ska få må bra. Jag önskar att det fanns bra vård att tillgå, någon som tar detta på allvar och gör något åt det!!! Vet du något alls om vad hon kommer att få för akut hjälp nu?
Skickar mina varmaste kramar och tankar till både dig och din dotter!

» 2013-11-05 - 18:24:37 » http://charlyene.blogspot.se
Anna

:( Fruktansvärt.. Jag vet inte ens vad jag ska säga, jag hoppas att hon får nån slags hjälp, både akut och långsiktigt. Kram..

» 2013-11-05 - 18:26:12 » http://rockeranna.blogspot.com
Firellia

Jag finner inga ord för hur fruktansvärt detta är. Jag kan bara skicka kärlek via nätet och hoppas att det når dig. Jag är så ledsen för er bådas skull. Jätte kram

» 2013-11-05 - 18:27:36 » http://firellia1.blogspot.se
En flicka som är stark

Jag vet inte vad jag ska säga. Men jag tänker på er.

» 2013-11-05 - 19:19:21 » http://enflickasomarstark.se
inzi

Detta är väldigt svårt för både föräldrar och barn. Föräldrar vet inte vad det ska göra och vuxna barn kanske känner en viss skuld, skam eller ansvar efter något sånt här händer. Eller så för det er närmare. Jag vet inte, men det är fruktansvärt helt klart, men det är bra att ni har den relation ni har och att Robin ringde dig. Finns här som nätstöd om det behövs och skickar kramar till er båda <3

» 2013-11-05 - 19:41:21 » http://moodytwisted.blogspot.se
d o p e o f j o z

Nu vet jag hur mamma kände när jag försökte ta mitt liv! Önskar att jag aldrig hade mått så dåligt att jag försatte henne i denna skräck upplevelse! Hoppas att robin får den hjälp hon behöver så att ni båda kan börja om och må bra! Tänker på er <3

» 2013-11-05 - 19:44:54 » http://dopeofjoz.blogg.se
Anonym

Hej , har läst hur ni har det , mitt hlärta blöder å mina ord är för små när jag läser detta fasansfulla ni går igenom . Känner för er djupt kära du . Du vet var jag finns . Varma kramar

» 2013-11-05 - 22:13:20
Aniratak

Jag har varit och är i samma situation som du. Jag har en vuxen dotter som nu är inlagd på rättspsyk. Trodde att hon skulle vara trygg där....men hon har skadat sig allvarligt flera gånger. Jag känner väl igen mig i din ångest när du cyklar iväg för att rädda din dotter. Har själv gjort det eller letat efter henne när hon varit försvunnen. Det har varit oerhört tungt ibland varvat med lugnare perioder (som nu). Försök ta hand om dig. Sömn, glöm inte äta o dricka. Röra på sig är också bra fast altt det där vet du väl redan. Svårt att göra när allt är upp o ner. Fick tipset av min dotter att titta på din blogg. Hon vill mig väl :-)
Ha det så gott du kan
Aniratak

» 2013-11-06 - 07:33:21
Lena Lindsjö

Har läst hur fasansfull ni har det. Mitt hjärta blöder, ord är för små. Tänker på er varma kramar.

» 2013-11-06 - 07:43:33
Nina

Om du vill nå mig mer privat så har jag ninax1982@gmail.com <3
Jag känner verkligen med er!

» 2013-11-06 - 10:18:31 » http://www.firellia1.blogspot.se
Marie Pihlström

Jag vet hur det är.. man vill inte dö,man vill bara inte leva.

» 2013-11-06 - 13:58:33
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Vilken mardröm usch vad hemskt att få uppleva den igen och då nu den värsta! Jag blir ledsen för dig och för din Robins, för dig mamma och för din dotter.
Jag tycker det var extremt starkt av dig att skriva detta!
Tänker på er och hoppas innerligt att detta löser sig och blir bra i slutändan.
Kramar och styrka! /Wiilow

» 2013-11-06 - 22:51:40 » http://wiilow.blogg.se
Solus

Det är väldigt jobbigt att ha någon nära som mår dåligt, man känner sig otroligt maktlös och man vet inte vart eller vem man ska gå till, man mår själv dåligt när någon man bryr sig om har t.ex försökt ta sitt liv, det bästa du kan göra är att stötta henne och va gullig mot henne som att skriva att du tänker på henne och saknar henne :) detta är jobbigt, men din dotter kan finna den orken och med dig brevid henne så kommer hon nog klara det själv! hoppas att du mår bra och man blir lite små orolig och man undrar hur du mår när du inte har skrivit något inlägg men jag kan förstå att man inte har den orken hela tiden! massa med styrkekramar till dig!

» 2013-11-07 - 22:08:14 » http://solus.blogg.se/
Amanda

läste i den andra bloggen också, men säger det iegn, hoppas innerligt att din dotter mår bättre snart

» 2013-11-08 - 00:50:05 » http://amandacarlberg.blogg.se
Sandra Piik - Att leva som psykiskt sjuk

Det låter nästan som att det här inlägget är skrivet om mig.. Jag känner igen mig i allt du skrev om din dotter här.

Ja, jag vet att jag kan ha ett litet problem med alkoholen, eller om det är alkoholen som har problem med mig... Men ja, jag vet inte. Jag försöker att inte ta några benzo när jag festar ialllafall.

Jag vill verkligen inte dö, men fly ifrån livet ett tag, ja, det vill jag.

Du är en fin mamma till en mycket fin dotter. Alla borde ha en mamma som dig.

» 2013-11-08 - 06:35:05 » http://piiket.blogg.se
J

Jag började gråta över detta, läste det samtidigt som du hade skrivit det och blev orolig över din fina dotter men hon svarade inte på mitt sms så tänkte skriva här och kolla hur det var med henne men nu smsa hon precis och skrev att hon var hemma hos dig. Så nu känner jag mig trygg. Älskar din fina dotter även om vi aldrig träffats. Hon är underbar och har hjälpt mig så himla mycket. Jag blir så himla ledsen över att hon mår dåligt. Önskar hon hade det underbart bra. Men var väldigt intressant att läsa detta tragiska inlägg utifrån en mammas synvinkel. Får mig att inse hur min mamma har hittat mig flera gånger. Hoppas det går bra för er båda

» 2013-11-08 - 23:47:01 » http://HTTP://freedomtime.blogg.se
Natacha

Fin blogg. Ha en trevlig kväll :)
Ha du lust får du gärna kolla in hos mig en sväng

» 2013-11-09 - 17:21:04 » http://atstorning.devote.se
Anonym

gud...det gjorde ont att läsa, väckte mängder med minnen till liv hos mig. Jag hoppas innerligt att din dotter mår bättre snart!

» 2013-11-10 - 01:15:56
Avius

Hon har tur som har en såpass omtänksam och kärleksfull mamma som dig, som verkligen rusar till henne och inte bara larmar 112 och låter dem sköta det. Jag förstår hur orolig du är och att det måste kännas väldigt tungt när det verkade som att hon mådde mycket bättre, men vi får hoppas att hon kan komma dit igen och må bra på heltid.
Jag tycker du är en fantastisk mamma, jag är verkligen glad för Robins skull som har dig. Jag hade velat ha en sådan omtänksam mor som du, som verkligen... bryr sig. Min mamma hälsar inte ens på mig längre när jag ligger på akuten efter självmordsförsök.

» 2013-11-10 - 14:02:05 » http://avius.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

STOR BAMSE KRAM. Har skickat ett mail till dig. Ge aldrig upp. Fortsätt finnas där för din dotter, fortsätt ge henne all den kärlek du ger. Den dagen hon är frisk och klarar sorgen och bära all känslor kommer hon tacka dig för att du alltid fanns där <3. Många tankar och jag hoppas det här var vändpunkten nu och att det bara går åt det bättre hållet nu. Alla mina lyckönskningar får ni och all min kärlek. Du får en STOR BAMSE CYBERKRAM från mig och så vill jag att du skickar en stor kram till Robin. Hälsa henne att hon är värd all lycka i världen och bara förtjänar det bästa <3

» 2013-11-10 - 19:20:06 » http://lottizdays.blogg.se
Sandra

Denna händelse får hjärtat att stanna en kort sekund. Man känner känslan av rädsla, känslan av uppgivenhet. Jag är ju väldigt ny på din blogg inte hunnit ta mig igenom bloggen än. Men just här var jag bara tvungen gå in skicka ett <3. Jag har själv ett självskadebeteende i min "ryggsäck" ett skadebeteende som höll på att sluta riktigt illa. Enormt ärriga armar. Idag mår jag bra, idag vill jag bara hjälpa finnas för andra som mår/mått lika dåligt som jag. jag sänder alla extra tankar till just er. Trots att det verkar vara en bättre period just nu så sänder jag alla <3 till er. Under kvällens gång ska jag fortsätta mitt läsande inne hos dig så jag får en större känsla av vem det är som finns bakom denna blogg.

» 2013-11-17 - 11:32:03 » http://charmigavardagen.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK