Mina Tankar Är Hos Min Kära Vän Och Hennes Dobermann

Igår fick jag en e-post hälsning och jag blev chockad och oerhört ledsen.
Har fortfarande gråten i halsen...

Jag har en mycket god och kär vän, som har flera hundar.
En av hennes dobermann har varit sjuk sedan en tid tillbaka.
Hennes oro över sin hund resulterade i att hon fattade beslut om att ta kontakt med en veterinär.

Det konstaterades att dobermann tiken har cancer i ett av sina ben.
Benet blev amputerat och veterinären upptäckte även att mjälten var angripen och även denna opererades bort.


Jag har så svårt att slappna av, utan bara tänker på min fina och underbara vän, som jag ser som min lillasyster. Hon och jag står så nära varandra och vi har under många år haft kontakt och utbytat livets alla gåtor. När någon av oss har det svårt, finns vi där för varandra och stöttar varandra.

 

Just nu är det väldigt tyst om henne och det har jag största förståelse för. Som vän känner man sig maktlös och orden räcker inte till för att visa sin omtanke och sin empati.


Detta inlägget är svårt att skriva, för jag sitter med tårar i mina ögon och dom rinner ner för mina kinder. Det bränner av smärta, både till kropp och själ. Jag hade önskat att jag i denna svåra stund hade kunnat stå vid hennes sida och hålla henne i hennes hand och ge henne mitt stöd och krama om henne kärleksfullt och smeka lilla rara Miclai över hennes vackra huvud.

Men det är en omöjlighet, för vi har cirka 300 mil mellan oss...

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Solus

Hoppas verkligen att cancern försvinner! :( tycker att det är alltid jätte tråkigt att höra när en hund dör, men det viktigaste är att ni finns där för varandra och kan verkligen förstå hur maktlös du känner dig när ni bor så långt ifrån varandra! du är så fin och så klok och har ett hjärta av guld så det gör ont i mig när man får läsa att du gråter, hoppas verkligen att det blir bättre med dig och din vännina! massa med styrke kramar från lilla solus!!

Svar: Min kära väns hund är inte död! Hon har fått amputerat ett av sina ben, så nu har hon bara tre ben och mjälten är bortopererad.
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 16:53:38 » http://solus.blogg.se/
Solus

Usch va jobbigt :(

Svar: Jag tog detta mycket hårt och har gråtit hela dagen och nu sitter jag här mitt i natten och kan inte sova. Tänker hela tiden på min vän och hennes fina Micali!
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 17:41:55 » http://solus.blogg.se/
maria lombide ezpeleta

Tack lilla Anki

Micali har ätit, druckit, kissat o hoppat omkring n&gra steg. Hon har givetvis mycket ont efter operationerna

Svar: Jag är så tagen känslomässigt av detta som har inträffat, känns så overkligt. Jag hoppas av djupet av min bultande hjärta av kärlek att Micali snart mår bättre och slipper känna smärtan efter denna allvarliga och stora operation. LenaBn skrev att Micali ska även genomgå cytostatika behandlingar. Mina tankar är hos er var enda minut!!
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 20:02:55
LenaBn

Ja, Micali är ju Raaaéls storasyster så tankarna kommer ju! Massor med healing o kärlek till Lillstumpali!

Svar: Förstår att detta känns extra starkt för dig. Släktbanden mellan hundarna förstärker ju ens känslor!
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 20:48:24 » http://lenabn.wordpress.com
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad sorgligt. Förstår att det är jobbigt för dem just nu, men jag håller alla tummar jag har att cancern försvinner och att Micali blir en glad och pigg hund igen. Att bara få höra ord att man finns där och att någon tänker på en räcker långt, men förstår din känsla. Du får skicka ett blommogram eller något som uppmuntran.

Svar: Min underbara vän tar väl hand om alla sina fantastiska dobermann. Som djurvän och kärleken till ens fyrbenta vänner är stark. Vi hjälper dom så länge det finns hopp. Micali ska även genomgå cytostatiska behandling och det vet jag (i alla fall när det gäller människor) att det kan ta hårt på kroppen. Micali blir 11 år den 4 oktober!
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 21:33:56 » http://lottizdays.blogg.se
Robin

Det är så tragiskt. Så orättvist.

Svar: Micali är en äldre dam, hon blir 11 år den 4 oktober...
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 21:37:25 » http://autogoy.blogg.se/
Yasmin

Så fruktanvärt! Jag hoppas verkligen att hon blir bra igen. Tänker på er! Många kramar!

Svar: Tack min underbara vän, du om någon vet vad jag känner för Maria och alla hennes vackra dobermann.
Ann-Ki

» 2013-10-10 - 21:57:15
LenaBn

så fint skrivet!

Svar: Mina ord kommer ifrån djupet av mitt hjärta! Maria är en mycket speciell vän till mig och alla hennes "drakbarn" har sin speciella plats i mitt hjärta!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 00:28:34 » http://lenabn.wordpress.com
Solus

Men fina Ann-Ki, har du inget som kan hjälpa dig att sova? kram

Svar: Ibland håller ens känslor en vaken, så är det bara och det är bara att acceptera! Mot min ångest och mot panikattackerna har jag tagit mediciner, men dessvärre så hjälper det inte mot att kunna somna... I morgon (fredag) bör jag vara på alerten, ska till veterinären med min egen hund. Han går på halvårskontroller p.g.a sin kroniska bukspottskörtelproblem och på senaste veckorna har jag märkt att han mår sämre... Ska även vaccinera honom och dom ska hjälpa mig att klippa hans klor, som nu är alldeles för långa (igen). En god vän till mig ska följa med, hon brukar följa med, för hon har bil, det har inte jag. Förmodar att min koncentration kommer att ligga på noll i morgon. Men jag är van! Tack lilla rara Solus, för att du bryr sig! Kram
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 02:46:53 » http://solus.blogg.se/
Solus

Skriv inte tack, det är självklart att jag bryr mig om dig, hoppas att du inte blir för trött bara! hoppas också verkligen att det kommer att gå bra hos vetrinären och att inget är fel på vovven, hoppas att du sover nu iallafall, själv så sitter jag uppe men för mycket i huvudet och då är det omöjligt för mig att sova lätt, har du inget mot sömnen? zopiklon kan ju va bra att ha för behov men tyvär så hjälper den inte för mig när det är för mycket i mitt lilla huvudet men hoppas att någon sånt kan hjälpa fina Ann-Ki att sova bra! jag kommer nog inte att kunna blogga nu i helgen men kommer att kolla in läget på dig för att jag bryr mig
kram!

Svar: Jag skriver tack till dig för att du bryr dig och det uppskattar jag! Jag har inga sömntabletter och jag vill inte ha! Brukar inte ha svårt med insomningen. Jag har problem med att bibehålla sömnen och då fick jag utskrivet propavan, men dom får jag biverkningar av. Men när sorgliga och känslostarka saker inträffar får jag svårare att somna och det är ju bara tillfälligt problem.... Jag ser på min tillvaro i ett stort perspektiv. Tillfälliga motgångar kan man stå ut med, men långvariga, då bör man söka hjälp!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 05:21:38 » http://solus.blogg.se/
LenaBn

Vi som känner Maria vet ju att hon lever för sina "drakbarns" bästa, Så det är känslomässigt en jobbig tid nu. För Micali. Maria o vi som känner de båda!

Svar: Jag har känt Maria sedan 80-talet genom min pappa och sen började även hon och jag ha kontakt. När min Viktor lämnade mig, var det Maria som hjälpte mig genom sorgen och hon bor allra längs ifrån mig. Från vinter 2006 har vi haft daglig kontakt! Det är väl nu på senare tid som det har blivit glesare och hon vet varför och hon visar alltid respekt, likaså jag mot henne. Hon är min finaste vän!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 08:45:52 » http://kenabn.wordpress.com
LenaBn

så länge har inte jag känt Maria, det är väl bara ca 10 år, Men relationen är tät som du kan ana eftersom jag har Micalis lillebror här hos mig ! Så glad för Skype o digitalkameror, så kontakten kan hållas utan att man blir ruinerad!

Svar: Ja, det är för väl med internet, förr fick man skriva vanliga handskrivna brev. Har till och med nåt gammalt brev kvar ifrån Maria.
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 09:20:12 » http://kenabn.wordpress.com
LenaBn

det finns vissa fantastiska fördelar med datorisering o internet - men även nackdelar som man inte får blunda för. Pratade nyss m Yvonne via SKype, Micali skuttar omkring, nästan som vanligt! så lättad jag blir ! ( hon har ju i praktiken nästan varir trebent den senaste tiden - hon har ju haft så ont i sitt ben att hon inte kunnat använda det ;(

Svar: Jag har numera inte igång Skype, för det tar för stor kraft ifrån min lilla laptop. Men min pojkvän har igång Skype och det händer att både Yvonne och Maria tar kontakt och då pratar vi alla tillsammans. Det blir väl bättre sen längre fram när jag har en bättre laptop, då kommer Skype att vara igång!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 09:36:17 » http://kenabn.wordpress.com
LenaBn

ja så ät det, var sak har som tid.Sågkist Micali (via SKypr ) hoppa upp i fåtöljen till Maria! Sån LYCKA så snart efter en så stor operation!

Svar: Åh, sån lycka! Ska försöka ta kontakt via Skype senare... Men först ska jag iväg med min lillkille till veterinären, halvårskontroll och vaccination. Hans mage är inte riktigt okej, känner mig smått orolig, han är så ung, 6 år och har sådana besvär!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 11:05:47 » http://kenabn.wordpress.com
Erica

Usch, så hemskt! Hoppas att allt blir bra! Blir så ledsen då jag hör om djur som inte mår bra... :-(

Svar: Min vän gör allt för sina hundar, alltid! Så det kommer säkerligen att bli bra.
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 11:33:35 » http://faithhopelove.blogg.se
LenaBn

Ja en sak kan vi vara säkra på: Maria kommer alltid att se till att hennes hundar har det så bra om möjligt! Och LIVET har alltid företträde!

Svar: ...och jag håller med Maria i hur hon resonerar! Klart man hjälper sin kära vän, hunden!
Ann-Ki

» 2013-10-11 - 11:50:43 » http://kenabn.wordpress.com
LenaBn

men självklart att man vill hjälpa sina famljemedlemmar leva så bra liv som möjligt - fattas bara! Det fanns ju tokar som tyckte vi skulle avliva Raaaél när han fick diabetes - för det skulle ju bli så besvärligt med sprutor o diet o sånt. En rätt medicinerad diabetiker kan leva ett GOTT LIV - oavsettt om dom går på två fötter eller fyra tassar!

» 2013-10-11 - 12:34:25 » http://kenabn.wordpress.com
LenaBn

undrar om dom skulle slänga ur sig samma kommentar om någons barn fick diabetes? Men många tycker det är OK när det "bara" handlar om en hund.

» 2013-10-11 - 12:35:57 » http://kenabn.wordpress.com
Hanna Karlsson

Men fy så jobbigt!

Svar: Det är alltid jobbigt när någon man älskar mår dåligt, oavsett om den går på två eller fyra ben.
Ann-Ki

» 2013-10-12 - 07:47:01 » http://hannafialotta.blogg.se/
Eriiza

Fy vad hemskt, beklagar å hennes vägar...


Ang. din kommentar:
Tack, orden hjälper, även om det är cyber-ord! =)
Jo, jag vet att jag har mycket, men samtidigt behöver jag ha något som jag måste lägga
100% tanke på, så att jag slipper tänka på vardagen.
Annars skulle jag gå i bitar, när jag är hemma, och inte planerar nästa arbete
blir jag smått galen, kan inte göra mer åt min situation än jag redan gjort, så arbetet blir ett skönt break.

» 2013-10-12 - 13:32:49 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Och om en fika med er skulle jag uppskatta! =D
När jag vet när jag skall jobba i Helsingborg - hör jag av mig!

» 2013-10-12 - 13:33:42 » http://eriiza.webblogg.se/
Jennie Bergius - färg och kärlek

Åh så sorligt! Det är såå himla hemskt när ens djur blir sjuka. Hoppas hoppas att det blir bättre!

TACK snälla du! Visst är djur bäst <3 Jennie

Svar: Det är sorgligt och smärtsamt när våra djur drabbas av allvarliga sjukdomar och i vår kärlek till dom gör vi vad som står i vår makt att hjälpa dom. Min kära vän som har åtta stycken dobermann tar alltid hand om dom på allra bästa sätt, hon är en sann djurvän med ett stort hjärta.
Ann-Ki

» 2013-10-14 - 14:57:18 » http://bergiusjennie.blogspot.se/


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK