Sömnlös Och Nattlig Oro

Det har gått en vecka sedan jag påbörjade behandlingen av läkemedlet Andapsin till min dobermann mot hans sura mage. Både veterinären och jag hade förhoppningar om att detta skulle hjälpa min hund till att må bättre och att hans höga värden på bukspottkörteln skulle sänkas.
 
Jag har tidigare behandlat honom med detta läkemedel och det gav goda resultat, samt att han även fick B12 injektionen en gång i veckan i sex veckors tid. Han blev bättre och värden sjönk och vi alla pustade ut och kände lättnad och glädje.
 
Den senaste veckan tyckte jag till en början att han verkade må bättre. Men innan ikväll märkte jag att han var lite orolig i kroppen. När det var dags att gå till sängs inför natten fick jag verkligen bekräftat att min kära Lilleman mår inte alls bra. Han är sig icke lik. Han totalvägrade att gå och lägga sig i sin bädd.
 
Han gick runt i min bostad, ut i hallen, in i vardagsrummet och sen en sväng in i sovrummet och ställde sig vid min säng och nosade mig mitt i ansiktet. Jag steg upp och hänvisade honom till hans bädd. Han bara stod och stirrade på bädden med hängande huvud och sen gick han in i vardagsrummet pipande och gnällande.
 
Jag beslöt mig för att klä på mig och gå ut på en nattligt promenad och då var klockan 01. Vi återvände till hemmet efter cirka en halvtimmes promenad. Han följde mig vart jag än gick i mitt hem, kloss intill min kropp. Jag hänvisade honom åter igen till hans bädd, men han bara stod där och sen gick han ut i hallen och la sig på det kalla golvet och han blev tyst.
 
Jag återvände till min säng i förhoppning om att han så småningom skulle komma in i sovrummet och lägga sig till rätta i sin bädd. Men det gjorde han inte! Han påbörjade åter igen sin rundtur i lägenheten, pipande och gnällande. Jag insåg att det var lönlöst att ligga där i mörkret och lyssna på hans klagosång, för det var omöjligt att få ro till vila och somna och givetvis är det svårt att somna när ens vän mår dåligt, så jag steg upp.
 
Nu har jag suttit här ett par timmar och hållit ett vakande öga på min kära Lilleman som inte tycks få ro till vila, utan han verkar allmänt orolig i kroppen och jag förmodar att han mår mycket dåligt. Konstigt nog känner jag mig inte ett enda dugg trött fastän klockan går mot 04 på natten. Undra om jag och min fyrbenta vän kommer att få någon sömn i natt.
 
Men en sak vet jag och det är att i morgon ringer jag till djursjukhuset och till en början berättar jag hur han mår och rådfrågar om vad vi mer kan göra för min vän.
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Solus

Hoppas att det blir bättre med han! hur gammal är han föresten?:o

» 2013-11-06 - 13:32:46
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Stackarn som inte kan tala om vad det är som besvärar honom. Men bra att han har en så lyhörd matte som förstår att det är något som plågar honom. Hoppas ni fått den hjälp som behövdes och att han mår bättre idag. KRAM

» 2013-11-06 - 13:33:56
Mickys

Blir så ledsen för dig och din hunds skull att han mår så dåligt, skulle bli helt knäckt om min älskade hund skulle må sådär och inte veta vad man kan göra för att hjälpa. Håller tummar o tår för att ni hittar lösning snarast <3

» 2013-11-06 - 13:35:19


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK