En Minnesvärd Dag

Idag, för nio år sedan firade min pappa sin 78 årsdag. Det var hans sista födelsedag. Minnena kring just denna datum är många och vissa är extra minnesvärda. Från 1981 till och med sommaren 2005 firade pappa sin födelsedag i sommarstugan på Almåsa. Hans lilla paradis, där han alltid kopplade av ifrån sitt författande och ägnade sig helt och hållet åt att pyssla om trädgården.

 

Under många år av hans födelsedagar brukade han alltid skoja med mig när jag anlände till födelsedagsfirandet, han brukade säga; jaha här kommer du och var har du konjaken och schwarzwaldtårtan? Vid ett av alla dessa tillfällena skrattade jag extra mycket och svarade honom med att säga; jag ska minsann köpa en schwarzwaldtårta till dig nästa år du fyller år, men någon konjak får du icke! Han flinade, så som han alltid kunde göra, lite ironiskt med glimten i ögonen.

 

Ett helt år gick...

...och jag höll mitt löfte! Åh, vad han blev glad och så skojade han såklart som vanligt och sa; detta var den godaste schwarzwaldtårtan jag någonsin har ätit. Efter den födelsedagen sa han aldrig mer något om var jag hade schwarzwaldtårtan när jag kom till Almåsa för att fira hans födelsedag och han frågade inte i heller om var konjaken var någonstans. Ett skämt använder man endast en gång!

Sedan den där dagen på hösten 2005 när min pappa somnade in för sista gången, har han funnits i mina tankar varje dag. Men mina känslor blir förstärkta just denna dagen och alla minnena kring hans födelsedag blir som kristallklara bilder inom mig. Jag saknar honom så innerligt, hans skarpsinnade inlevelseförmåga, hans visdom och hans galna humor.
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

maria lombide ezpeleta

Ja, 11 juli är ett mycket speciellt datum

Svar: Det datumet känns bättre att minnas är det "slutgiltiga datumet"...
Ann-Ki

» 2014-07-11 - 15:42:29
Robin Autogoy

Jag saknar också honom.

Svar: Därför är det fint att vi kan dela våra minnen kring honom tillsammans!
Ann-Ki

» 2014-07-13 - 21:51:52 » http://autogoy.blogg.se/
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad fint du skriver om din pappa. Förstår ni saknar honom. KRAM

Jag önskar med jag hade en sådan pappa med fina minnen som jag kunde sakna för allt fint han gjorde. Visst finns en del minnen som är bra, men mycket kretsar också kring det alkoholen orsakade och gjorde honom till och det svek han valde att ge mig. På nåt sätt hade det varit lättare om han inte hade funnits i livet längre, att han inte hade något val att ta kontakt med mig, nu har han valet och det gör ont i mig att veta att han väljer att inte ta kontakten med mig.

Svar: Min pappa var min bästa vän och vi delade mångt och mycket och pratade om ALLT, så visst bär jag på ett stort tomrum inom mig, som ingen annan kan fylla. Blir ledsen över hur du beskriver och berättar om din pappa, du har berättat tidigare om det... Vill inte såhär öppet skriva om vad som helst, tycker att vissa saker tar man via e-post. Men du har min empati och jag förstår hur alkoholen påverkar personers personligheter och dess omgivning lider. Kram till dig, fina Lottiz!
Ann-Ki

» 2014-07-16 - 23:06:40 » http://lottizdays.se
ristian Brunell

Oj! Det där är ju min favoritförfattare!

Svar: Intressant!
Ann-Ki

» 2014-08-01 - 16:42:05 » http://kelvinsolaris.blogspot.com


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK