Glädjefulla Minnen

Våra upplevelser, det förflutna, vad vi har sett och känt förvarar vi i vår minnesbank i vårt hjärnkontor. För att förstärka framtida minnen fotograferar vi händelser och dom vi älskar och håller av. Vi bär med oss alla dessa minnena i en samling av fotografier, kanske ett foto bakom glas och ram hängande på en vägg i våra hem, kanske ett litet foto i plånboken som tittar fram på oss när vi står där i matbutiken och ska betala eller så förvarar vi våra fotografiska minnen i album som placeras prydligt i vår bokhylla.

 

Även jag är en sådan person som har en stor samling av många minnen som förstärks på ett fotopapper eller numera som digitala bilder i min laptop. Det händer att jag får behovet av att kasta mig tillbaka i tiden och beskåda mina älskade minnen i den där förstärkta formen, som att titta på alla gamla foto. Ibland med lycklig glädje och ibland med lite sorgset vemod. Men det är ju så livet är, en mix av en massa olika känslosamma upplevelser.

 

I min samling av dessa fotografiska minnena har jag en del favoriter som är ständigt återkommande att plocka fram och titta på. Bland annat tre foto på min dotter Robin, som är tagna med tio års mellanrum, är en stark upplevelse av lycka att bli påmind om när jag väljer mina stunder av vemodig glädje.

 

Älskade dotter, tiden gick så fort och nu är du vuxen. Men jag är så tacksam över att ha alla dessa foto, som jag bevarar som en dyrbar skatt. Likväl som mitt egna minne i tankarna, är fotona ett bevis på att mitt minne inte sviker mig.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Ann

Bilden från 2003 är så underbar! En flicka som ler med både ögon och mun. Visst önskar man ibland att barnen fick stanna kvar i den där härliga mellanåldern då allt är väldigt mycket enklare. Men vi kan inte stoppa deras utveckling och det är kanske tur ändå. Kram!

Svar: Nej, inte vill jag stoppa tiden! Det är intressant att få följa sitt barns utveckling. Stanna tiden gör man bara genom att titta på gamla foto och det är alltid rogivande. Kram till dig också Ann
Ann-Ki

» 2014-03-16 - 19:36:25
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad roligt att få se bilder från när Robin var liten. Hon är så fin din dotter. Och sådant härligt sprudlande leende på mittersta kortet. När den egna bildbanken där uppe i knoppen sviker är alla dessa fotografier så bra att gå tillbaka till.

Svar: Just dom här tre fotona har en viss betydelse för mig och minnena kring när dom togs är starkt känslomässigt knutit. Jag blir alltid lika glad när jag tittar på dom.
Ann-Ki

» 2014-03-16 - 21:29:21 » http://lottizdays.se
maria lombide ezpeleta

En s&dan glad liten tös...

Svar: Hon var alltid som liten flicka en livfull och smått äventyrlig av sig och hon ville alltid utforska sin lilla värld med största nyfikenhet och det är hon väl fortfarande...
Ann-Ki

» 2014-03-17 - 19:17:45
Synskadad fyrabarnsmamma

Jag kan bara hålla med om att foton bevarar många minnen som man kan titta tillbaka till :)
för mig betyder foton väldigt mycket trots att jag inte själv kan se dem, men minnena kring fotot och så klart själva fotot om jag själv har tagit det är som om jag har sett fotot.
förstår dig att se din dotter måste väcka många minnen tillbaka som att återuppleva gamla goda tider!
Fick en beskrivning av din fina dotter av dem som skrev innan mig här inne hos dig!
Själv har jag redan min egna bild av din dotter som var inne hos mig och lämnade en jättefin kommentar efter sig.
Förutom de fina orden robin skrev kan jag läsa av mycket mer än så hon är en sådan äkta och godhjärtad person. Jag kände en sådan värme och utstrålning som din dotter robin besitter och mycket mer än så!
Många kramar

Svar: Du skriver alltid så oerhörda fina kommentarer och det värmer djupt in i mitt bultande hjärta. Att inte se, betyder inte att man är avstängd och jag förstår precis hur du menar. Ibland blundar jag och känner andra människor energier, så någonstans inom mig förstår jag hur du upplever din tillvaro. Kram till dig vackra kvinna med ett stort hjärta!
Ann-Ki

» 2014-03-18 - 17:37:57 » http://carinasnilssons.blogg.se
Synskadad fyrabarnsmamma

hej! Saknar dig hur är det med dig? Har inte sett ditt namn på bloggar som du besöker.
Du ska veta att jag tänker på dig! Ta hand om dig så hoppas jag att du snart är tillbaka :)
Många kramar till fina du

Svar: Har inte haft förmågan att vara aktiv varken med att skriva egna inlägg och att besöka andras bloggar, så som jag vanligtvis brukar göra. Tror och känner att jag nog vill skriva ett par rader till din privata e-post och dela med mig lite av hur jag har det, känns mer rätt.
Ann-Ki

» 2014-03-20 - 20:25:46 » http://carinasnilssons.blogg.se
Nina

Ja jag håller verkligen med dig om fotons effekt. Jag tittar ofta tillbaka på mina med både glädje och sorg. Hoppas att du har det bra! Kramar från mig

Svar: Visst är det så... vissa foto väcker glädjefulla minnen och andra raka motsatsen. Men man väljer själv vilka foto som man helst vill titta på och sen väljer man även hur man vill handskas med sina minnen. Låter enkelt, men ibland är det svårt. Kram till dig också Nina och jag hoppas att du också har det bra, så gott det går.
Ann-Ki

» 2014-03-21 - 09:33:18 » http://firellia1.blogspot.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej fina vän! Kikar in och ger dig en varm kram
Ta den tid du behöver för viktigaste är ju att du tar hand om dig
Men jag saknar din sprudlande glädje så ser fram mot att du när du har ork och lust snart är tillbaka :)
Många styrkekramar till fina du

Svar: Åh... du är så omtänksam och än en gång hälsar du på i min blogg och lämnar efter dig dina rara ord. Detta betyder väldigt mycket för mig!
Ann-Ki

» 2014-03-26 - 05:58:27 » http://carinasnilssons.blogg.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Godkvällens finaste vän :)
Tänker på dig och jag hoppas av hela mitt hjärta att du har haft en bra dag idag och att du så klart kommer att få fler bra dagar framöver
Att du har kunnat njutit av solen annars kommer den alltid åter
Ta hand om dig och jag kommer åter in till dig och glöm inte bort att det viktigaste är att du nu tar hand om dig själv för vi andra finns kvar här
Massor av kramar till finaste vän

Svar: Åh, du är så rar som tittar in på min blogg och lämnar dina omtänksamma och fina ord till mig. Tyvärr så kan jag inte riktigt njuta av vårsolen, men min tid kommer förhoppningsvis snart. Kramar till dig i retur
Ann-Ki

» 2014-03-30 - 21:24:33 » http://carinasnilssons.blogg.se
jessy

Söt du är!

Svar: Tack för din rara kommentar!
Ann-Ki

» 2014-04-02 - 00:53:04 » http://www.nattstad.se/jessygunnarsson
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej Ann-Ki kikar in till dig och ger en bamsekram till fina vän :)
Ta hand om dig och som du redan vet så tänker jag på dig

Svar: Tack för din lilla hälsning och jag tar väl hand om mig på bästa sätt. Kram till dig också
Ann-Ki

» 2014-04-03 - 14:44:22 » http://carinasnilssons.blogg.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej Ann-ki
vill önska dig en jättefin påsk :)
Du är absolut inte konstig för att du inte tycker om choklad. Det finns så mycket gott så det finns något för alla. Att simma likaså man hittar något som passar än och du har ju fina vovven med härliga promenader
sedan är det en annan sak om man inte orkar för tillfället att göra saker men det finns saker för alla och det viktigaste är att hitta sin grej
Du har så mycket fina egenskaper och du Ann-Ki ska vara stolt över dig själv
att vara en sådan underbar människa med så mycket liv och kärlek är en mycket mycket god egenskap som inte går att mätas
Jag vet att du inte alltid känner dig full av energi men jag känner av den
Din sprudlande glädje och all din positiva tjej som du är och full av kärlek som finns inom dig
jag är säker att en dag kommer denna energi att komma fram så du orkar mer än vad du hinner med :)
ta hand om dig fina tjej och det kommer att bli bra
En massa kramar till fina du

Svar: Du kan verkligen konsten att lyfta fram det mest positiva i en och dina väl valda ord värmer mig djup in i själen. Kram till dig också!
Ann-Ki

» 2014-04-19 - 09:50:27 » http://carinasnilssons.blogg.se
Arin

Oj vad mycket du har förändrats! Men du är fortfarande lika fin.
Bra blogg förresten :)

Svar: Fotona föreställer min dotter och visst har hon förändrats. Är så glad över alla mina minnesfulla foto. Kul att du gillade min blogg, tack!
Ann-Ki

» 2014-05-15 - 20:32:21 » http://papinori.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK