I Beslutsamheten Är Du Alltid Ensam

Det vi har bakom oss och det vi har framför oss

betyder så litet jämfört med det vi har inom oss.”

 

Vissa beslut fattas i ens vardag och man kan ibland uppleva det som att man var inte riktigt inom sig, överens om beslutet. Man bara höll med för att vara artig och tillmötesgående och blundar för sina egna behov och tänker av hänsyn bara på den andras önskemål. Men verkligheten kryper ikapp en och man inser att det hela i slutänden känns mer som ett krav och inget man egentligen vill ge sig in i.

 

Alla är vi personliga individer och det är inte alltid som vi upplever och tycker samma saker och ting, fastän det på ytan kan verka vara så. Man kan i stora drag vara överens, men när det kommer till de detaljerade slutsatserna kanske det skiljer sig åt. Man bör vara överens från allra första början, för när det väl kommer till kritan och beslutet ska bli ens verklighet, det är då den obehagliga ångesten kommer och man kan känna det hela som att man sviker den andra parten.

 

Varför är man så ödmjuk? När man istället kanske borde ha sagt från början vad man i grund och botten vill, kan och önskar av sin egna framtid. Ärligheten kan göra ont, speciellt om den levereras i efterhand. Men det är väl aldrig försent att förmedla vem man är och vad man önskar få ut av sin tillvaro.

 

Hellre en sanning som är kall som is

än en lögn som bränner som eld.”


En Unik Och Speciell Kär Vän

I fyra års tid har jag haft äran att ha en mycket speciell person i min närhet, han heter Conny och han är min kära pojkvän. Hans personlighet är annorlunda än utöver det som man brukar kalla för ”vanlig”, han har diagnos Asperger Syndrom.

 

Att dela vardagen och tillvaron tillsammans med honom är en intressant upplevelse, för hans sätt att se på livet är detaljerat och noggrant organiserat. Conny är alltid hänförd i sina uppgifter som han tar sig an och hans stora intresse för teknik och datorer och att utforska internet är något som får hans fulla uppmärksamhet.

 

Vi har alltid något intressant att samtala om och i vår relation råder största respekt och hänsyn för varandra. Vi ger och får av varandra! Vi har många gemensamma intressen, men det som vi delar allra mest är vår stora passion för film.

 

Conny är en aktiv skribent på facebook och brukar alltid dela med sig av sina filmtips till sina kontakter som uppskattar hans små recensioner. Han har även visat ett stort intresse för bloggens värld och skapade en blogg, bara för att utforska hur det hela fungera.

 

Plötsligt en dag säger han lite eftertänksamt att han inte riktigt vet vad han ska skriva om och undrar om han får låna några av mina inlägg ifrån min blogg, bara i ett utforskande syfte. Jag tyckte att detta var ingen bra idé, för då skulle min blogg bli i dubbel uppsättning.

 

Därför föreslog jag för Conny att han kunde blogga om sina filmtips och länka sina blogginlägg till facebook. Han nappade direkt på denna geniala idé! Är du nyfiken och kanske vill ha några bra tips inför någon filmkväll, besök gärna hans blogg.

Klicka HÄR för att göra din visit bland alla hans filmtips.

En glad Conny som gärna delar med sig av sina intressanta filmupptäckter.

Livet... En Terrorist?

Ångesten vill jag bara från kroppen köra ut.

Alla mina sörjande tårar är nu slut.

Den blöta näsduken hänger på tork.

I min kropp finns ingen lust och ork.

Kan inte längre äta och sova.

För tillvaron blev inte så som hon lova.

Trösten finner jag i samvaron med min hund.

Pojkvännen är en ständig apotekskund.

För bakom min bostadsdörr är jag inlåst.

Tilliten och förtroendet är som bortblåst.

Min vän försök ha modet att komma i balans.

Livet, vår tillvaro är ingen lätt dans.

Nu är det allvar och detta är din sista chans.

Gåvan av frihet du fick och kärleken i mitt hjärta bodde.

Var det en dröm, en illusion och något som jag bara trodde.

 


Det här dikten skrev jag när jag inte mådde så bra och det var i januari månad och fotot togs vid den tidpunkten och får illustrera känslan bakom mina skrivna ord.