Mandalas

Något som jag brinner för och har alltid gjort så långt tillbaka som jag kan minnas, är att skapa bilder och det händer att jag skapar mina motiv i färg. För allt som oftast illustrerar jag mina verk i blyerts. Sedan en ganska lång period tillbaka har mitt skapande stått stilla av olika anledningar. Dagen kom då jag kände att jag ville så gärna återuppta mitt skapande. Men min inspiration var som bortblåst och jag blev något frustrerad.

 

Min dotter och jag var en dag på hösten 2013 och shoppade och plötsligt låg möjligheterna framför mig som ett dukat bord. Jag hittade en liten bok med 40 stycken Mandalas motiv för endast 20:- och jag kunde inte låta bli att köpa boken. Där fanns många motiv som föll mig i smaken och jag sorterade och valde ut ett par stycken. Sen satte jag igång!

Jag satt i flera timmar och färglade dessa Mandalas motiven och skaparglädjen blommade och jag kände ett inre lugn. Men något annat positivt hände också! Under tiden jag satt där med min Mandalas och med alla vackra färgstarka pennorna och konstverket formades, kom det till mig ett flertal bilder inne i huvudet på mig. Min inspiration vaknade till liv! Varje idé till kommande projekt skissade jag ner allt efter som dom uppstod i mitt huvud, för att i den kommande framtiden kunna fullfölja skapandet av alla mina idéer, för det är lätt hänt att dessa plötsliga bildidéerna försvinner.

Första motivet blev klart efter sammanlagt fem timmars målerier och jag påbörjade nästa motiv och sammanlagt blev det färdigställt fyra vackra färgsprakande Mandalas motiv.

Jag blev väldigt nöjd med dessa Mandalas motiven och beslöt mig för att dessa skulle sättas i ram och glas och pryda mina vitmålade väggar i mitt sovrum.
 
Vilken av dessa fyra gillar du mest, någon favorit?
 

Om du tycker det är kul att måla och teckna, men har inte riktigt den rätta känslan att skapa. Du kanske anser och tror att du är urusel på att rita och måla. Därför vill jag gärna rekommendera att man provar på att måla Mandalas. För när vi skapar händer något fantastiskt inom oss, vi får en harmonisk lustkänsla. För vem vill inte möta hösten med ett leende på sina läppar?  

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

conny öström

Att tillåta sig att pyssla och liksom ge tid för sitt inre är viktigt. Inte "lyx".

Svar: Att rita och måla känns för mig som en vilsam stund där endast nuet är det allra viktigaste.
Ann-Ki

» 2014-09-30 - 08:56:05
Maria Lombide Ezpeleta

Jag tycker mönstret i den bl& är vackrast

Svar: Den i blått ger mig ett inre lugn att titta på.
Ann-Ki

» 2014-09-30 - 13:50:33
Robin Autogoy

Vilka härliga bilder! Intressant att se hur mandalasteckningen såg ut innan du färglade den och en bild på processen. Jag är glad över att mandalas kunde ge dig så mycket. Det är ett lätt sätt att komma igång i sin kreativitet. Och min favorit är nog den blåa. Jag gillar mönstret och sen gillar jag ju dessutom blått. Annars är den översta till höger mycket fin också. Svårt att bara ha en favorit! Alla är mycket vackra.

Svar: Visst är alla fyra fina, alla på sitt sätt. Men den blå är nåt speciellt. Kanske påminner den mig och dig!
Ann-Ki

» 2014-09-30 - 19:04:08 » http://autogoy.blogg.se/
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vilken smart idé. Ett bra julklapptips till min dotter som är otroligt pysslig av sig och gillar att skapa saker. Tack för det :-D Och härligt att din kreativitet vaknade till liv.

Svar: Åh vad kul att jag kunde inspirera till ett julklappstips. Gillar din dotter att pyssla, kommer hon garanterat att gilla mandalas. Vissa mönster kan vara lite kluriga och man får hålla fokus på vilka linjer som hör ihop med helheten. Ett tips är att man kopierar sina favoriter, så skulle man misslyckas får man fler chanser.
Ann-Ki

» 2014-09-30 - 22:01:43 » http://lottizdays.se
Cyber- life with autism and art

Ganska kul att vara kreativ, när jag ritar så känner jag att jag fokuserar mer på det & känner mig avslappnad mer. :)

Svar: Att vara kreativ och skapa med sina händer och sin fantasi ger ett inre lugn, mer än vad de flesta tror.
Ann-Ki

» 2014-10-01 - 09:47:33 » http://xcyberx.blogg.se/
conny öström

Två länkar till mandala-bilder att själv skriva ut och färglägga:
http://printmandala.com/
http://www.mandala-4free.de/en/index.htm
Hittade också program för att skapa mandala-bilder, fast jag har inte testat någon av dom så jag återkommer om dess användbarhet!

Svar: Du är en riktig ordentlig utforskare. Tack för länkarna!
Ann-Ki

» 2014-10-01 - 21:05:57
Stefan L

Mandala skall förstöras efter att man har skapat dem,för att påvisa det föränderliga.förstör du dina bilder efteråt?
Kram

Svar: Okej, det där med att förstöra sina små konstverk gör inte jag. Dessa (som jag skrev i inlägget) ska hänga på någon vit vägg i mitt sovrum.
Ann-Ki

» 2014-10-23 - 21:38:21
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Otroligt vackert med kombinationen av färgerna. Jätte fint!

Svar: Visst är det vackert och samma motiv kan man måla på så många olika sätt.
Ann-Ki

» 2014-10-29 - 00:02:11 » http://wiilow.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK