Känslan Bakom Ett Foto

Tider kommer och tider går. Tid är en dyrbar stund. Varje tid delas in i ett rullande schema. En timme, en dag, en vecka, en månad och ett år. Att räkna in tidcyklarna gör att vi kan minnas bättre. Tid kan ibland upplevas som ett ögonblick och ibland som en evighet.

 

Vi förstärker våra minnen när vi fotograferar, vi fryser tiden. I framtiden när vi tittar på våra foto, återupplever vi förgången tid och dåtidens känsla vaknar åter till liv. Vissa foto får oss att känna vemod, andra glädje och en del även sorg.

 

Jag förströr min tid ibland med att titta på foto ifrån förr. En del händelser minns jag tydligt utan att titta på mina foto och vissa minnen gömmer sig och dyker upp och överraskar. Vissa foto vill jag inte titta på, det gör alldeles för ont, jag vill inte bli påmind om smärtan. Andra foto får mig att känna varm behaglig lycka och jag sitter och ler åt mina fotominnen.

 

Ett av alla foto som jag tittar på, är på mig själv och min yngsta dotter. Det jag ser är glädje, men det jag känner är förtvivlad smärta. Kameran frös tiden i den stunden som vi bjöd på ett leende mot fotografen. Men jag vet vad hon och jag kände innerst inne.

Det är nu 15 år sedan som fotot togs, där vi båda sitter tätt tillsammans i soffan hemma hos mina föräldrar. Där hemma hos dom, kände vi tryggheten och omsorgen, men inom oss fanns oron och rädslan som annars var vår dagliga vardag. Tiderna har förändrats och vi med den och idag kan vi titta på fotot och endast minnas den tidens känsla.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Robin Autogoy

Det var ett tag sedan det ögonblicket fångades på bild! Men jag minns det. Och jag håller med dig i vad du skriver.

» 2015-01-18 - 18:45:55 » http://https://www.facebook.com/autogoy
Robin Autogoy

Det var ett tag sedan det ögonblicket fångades på bild! Men nu när jag ser fotot så minns jag det ganska väl. Bra skrivet också!

Svar: Du och jag delar många minnen!
Ann-Ki

» 2015-01-18 - 18:47:01 » http://https://www.facebook.com/autogoy
marisoly

Ja, foton är allt man har kvar när v6r álskade lámnar oss

Svar: Den sortens foto har man också och det är värdefullt.
Ann-Ki

» 2015-01-20 - 00:12:01
Anonym

Läste det här inlägget för ett par dagar sedan. Läste från mobilen så kunde inte kommentera då, men nu ska jag försöka och skriva en rad.
Bilder väcker många minnen. En del positiva, men en del också sorg. Och en bild är definitivt inte hela sanningen. Mycket kan människan gömma utåt, men jag tycker att ögonen avslöjar mycket om människors inre om man stannar upp och ser människan. Svårare dock att alltid se på kort om man inte vet.

Har ju förstått att ni varit med om en hel del. Är ändå glad att ni idag har varandra, det känns som om bandet mellan dig och din dotter är starkt och att ni alltid kommer finnas där för varandra <3.

Stor kram till er båda <3

» 2015-01-26 - 19:24:25
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Var jag som skrev.

Svar: Jag förstod att det var du som låg bakom de där fina och omtänksamma orden som anonym. Men det är ändå bra att du gav dig till känna, för säkerhetsskull. Jag svarar på din kommentar här för på din skrivna kommentar finns ingen e-post och då får du ju inte mitt svar!
Visst kan man se i en människas ögon hur den mår. Inte bara det, utan även dess kroppsspråk. Jag och min dotter har haft en besvärlig vandring genom livets alla motgångar. Ingenting kan gå mellan oss, våra band som mor och dotter är starkare än någonsin.
Ann-Ki

» 2015-01-26 - 19:24:59 » http://lottizdays.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK