Ett Sista Möte

En god vän till min dotter brukar vara dagmatte för en vacker brun dobermann tik, som heter Isa. Jag fick äran att möta, en sista gång denna skönhet. Isa är 11 år gammal och hon är allvarligt sjuk. Därför har hennes ägare fattat det svåra beslutet att hon ska få somna in...  

Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, det är alltid svårt att ta farväl. Jag vill tacka min dotters vän Madde för att hon bjöd in mig att delta och att jag även blev fotograferad tillsammans med Isa. Ett minne av Isa som stannar kvar i mitt hjärta så länge det slår.


Autogoy + Robin = Min Dotter

Det händer lite då och då att jag får frågan ”Va, är Autogoy din dotter?” Ja, ärligt talat så är jag den skyldige som en gång bjöd in henne till denna världen. Ofta dyker den här frågan upp i bloggvärlden och dom som frågar förvånat har tidigare följt min dotters blogg. Dessa människor följde troget min dotters kamp ifrån mörkret i skriven form. Den tiden och den bloggen är nu ett minne blott.

Min dotter har en ny blogg, men den har ett helt annat budskap än den tidigare, den går i den kreativa stilen. Sedan flera år tillbaka har hon även en facebook-gilla-sida, där hon bjuder på fantasifulla foto på sina konstnärliga sminkningar. Makeup, foto och film är stora passioner för min dotter Robin. Redan 2009 öppnade hon en YouTube-kanal. De första filmklippen hon publicerade, stängde hon sedermera för endast privat bruk. Men där är mycket annat att titta på och det fina är att man får ta del av hennes konstnärliga utveckling och det är med vindens flygande fart.

I början av hennes YouTube-karriär började hon med att visa upp enkla sminkningar, mycket i den gotiska inriktningen. Med åren fick hon mersmak och kände för att experimentera. Hennes idéer och hennes inspiration har inga gränser. I hennes videopresentationer förekommer det ibland bara tillhörande lämplig musik, men hon berättar och även förklarar och detta sker oftast på engelska.

Att införskaffa sig rätt utrustning är ett stort plus i hennes kreativa sysselsättning. Hon filmar (och fotograferar) med sin kamera Canon EOS 600D och filmerna redigerar hon i programmet Sony Vegas. Allt efter som åren har gått har fler och fler upptäck Autogoy och idag har hon 8783 prenumeranter och hon får fin feedback av de flesta. Visst förekommer det en och annan knäpp kommentar, men min dotter tar inte längre illa vid sig, utan låter det hela bara passera. Responsen ifrån alla de andra tar helt enkelt över. Huvudsaken för henne är att hon tycker att detta är roligt och givande att syssla med.  

När jag läste den här kommentaren på min dotters YouTube-kanal gapskrattade jag så att ögonen började rinna. Många av hennes prenumeranter ställer ofta frågan: ”Är du från Sverige?” Men vissa gör en skoj sak av det och det uppskattas.

 

Som mamma är jag stolt över min dotter av många olika anledningar. Denna underbara varelse som satt där tidigare i sin mörka krypta har med tiden vuxit sig starkare och stigit ut i bländande ljus. Den glädjen jag idag upplever och känner kan jag inte med ord beskriva. Men en sak är säker, varje gång vi ses och umgås har vi roligt och har mycket trams för oss. Men framför allt så sätter min dotter Robin guldkant på min tillvaro.

Titta gärna på en (eller flera) av hennes YouTube-filmklipp. En av mina absoluta favoriter är ”Demon Warrior Makeup”. Man får följa själva sminkningen i början som snabbspolas, sen visar hon upp resultatet på sitt eget lilla personliga sätt och på slutet kommer en gullig och söt liten överraskning.