Jag Saknar Mig Själv

Ibland tillåter jag mig själv att sänkas ner i den mörka bottenlösa avgrunden.

Där finns ingenting och tiden står stilla och glädjen är endast ett minne.

Har jag tur, är mitt sällskap endast mina fundersamma tankar.

Men det händer att även dessa är frånvarande.

Ingen annan levande varelse är välkommen, för här råder endast ensamheten.

Min visit i skuggorna har en giltig anledning som i grunden är en smärta.

Ett par hårda ord, en förväntan och ett krav, serverar mig en lidelsefull stress.

Min välbalanserade harmoni känns plötsligt så avlägsen och jag upplever en förlust.

Den personen jag är i den stunden tycker jag illa om och jag saknar mig själv.

Jag äger inget flockbeteende,

jag tillhör inte mängden som delar en gemensam tillvaro.

En påträngande relation får mig att bli frustrerad

och min utvecklande kreativitet upphör.

Jag är inte ensam, jag väljer att vara själv och det är min önskan och mitt val.

Andra människors närvaro rubbar min existens

och jag förlorar uppskattningens värde.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Ann Pettersson

Hej!
Jag håller på med en serie om intervjuer om Psykisk Ohälsa på min blogg och jag skulle bli jätteglad om jag fick intervjua dig. Om du vill vara med så maila mig på anntjernstrom@gmail.com

» 2015-04-01 - 17:17:00 » http://nouw.com/Annorlunda
Anonym

Känner igen mig. Hoppas ändå att du har en bra påsk. Tack återigen för dina rader vackra människa!

Svar: Jag brukar säga att, "påsken skall vara glad", men jag firar inte högtider så som många andra gör och det har jag valt alldeles själv och det känns bra. Tack Wiilow för att du ger mig dina vackra ord, dom går rakt in i djupet av mitt hjärta.
Ann-Ki

» 2015-04-05 - 00:25:03
MissManic

Rubriken fastnade jag för, det fick mig att tänka tillbaka 10-15 år i tiden, på den tiden ingen visste hur jag egentligen mådde, tiden då jag hade ett socialt liv, tiden då jag var "stark nog" att jobba, tiden då jag hade råd att göra saker.
Nu, folk vet att jag är sjuk och när det kom fram så försvann många - vilket nu lett till att jag är rädd för nya sociala kontakter.
Jag klarade att jobba, men det var tufft - jobbade gärna övertid för att fly mina demoner. Nu kan jag inte det längre, jag klarar inte att jobba vilket då innebär att jag inte har råd att göra saker.

Jag vet inte, men ibland känns det som att jag ångrar att jag berättade hur jag mådde..
Men, jag är lyckligt gift, men jag saknar vänner.
Vänner att träffa på stan, promenera, gå på café, sitta hemma och glo på filmer ihop, vänner att kunna prata med..

Svar: Ditt förflutna kan du inte göra så mycket åt, det är historia och har passerat. Men snälla rara du, ångra inte att du berättade... Tänk dig hur du skulle må om du hade gömt dig bakom en glad mask och skulle behöva spela teater var eviga dag. Tror att det sättet hade varit betydligt värre. Jag förstår din längtan över att skapa ett förtroende inför nya sociala kontakter. Jag finns! Börja med mig, det är alltid en början och du har ingenting att förlora. Tror mig känna att du har läst runt på min blogg och bildat dig en uppfattning om vem jag är eller har jag fel!?
Ann-Ki

» 2015-04-06 - 09:42:12 » http://missmanic.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Att vara ensam ibland kan vara skönt, men att alltid vara ensam skulle bli för ensamt. Det sociala är oerhört viktigt iaf för mig. Jag behöver bekräftelse, att bli sedd för den jag är. Känna att man gör något betydelsefullt. Men ibland när det sociala sätter käppar i tankesnurran då önskar man att man bara slutade vara social och man vill krypa ned i sitt lilla ensamma hål igen och aldrig mer komma upp. KRAM på dig min vackra cybervän. Du vet att jag finns här och att jag tycker om dig jätte mycket för att du är just den du är <3

Svar: Nej att vara helt ensam är inget kul, men att vara själv och att ge sig själv "egentid" är viktigt för mig. Att vara social kan ibland bli en belastning för mig, för jag behöver min egen tid där jag finner vila och energi. Balans är nog det viktigaste, lite av varje när man känner att det behövs, att vara lyhörd för sina behov och följa sin inre röst, då känns det som bäst. Åh, kära Lottiz jag tycker också om dig som en underbar vän och att följa din blogg ger mig så mycket glädje. Du ska bara veta att få ta del av din tillvaro ger mig så mycket värme och tillit, du får mig helt enkelt att bara bli glad. Kram på dig också!
Ann-Ki

» 2015-04-06 - 21:12:30 » http://lottizdays.blogg.se
MissManic

Jag har läst lite, men har mer att läsa. Jag följer så många bloggar så jag läser bara de senaste inläggen för tillfället, när jag är piggare så läser jag längre tillbaka i tiden, så din blogg kommer läsas ordentligt :)

Svar: "Alla sätt är bra utom de dåliga", brukar man säga lite humoristiskt. När jag för första gången besöker en ny blogg, läser jag också de senaste inläggen. Men sen tittar jag på de olika kategorierna och ser vad bloggaren skriver om. Ibland kan jag läsa allt som har skrivits i en och samma kategori. Man läser det som man finner intressant!
Ann-Ki

» 2015-04-09 - 18:00:26 » http://missmanic.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK