Knölen Har Blivit "Svullo"

Nu har det gått tio dagar sedan fettknölen fick lämna min hunds kropp. Två dagar efter operationen skulle det skyddande bandaget tas bort och allt såg bra ut. Ungefär fyra dagar gick.... vid operationsärret svullnade det plötsligt upp en stor bula. Som hundägare lär man känna sin vän och speciellt om hunden har uppnått en ålder på sju år och vad jag direkt kunde utläsa var att min Lilleman hade ont och visade även osäkerhet.

I fredags for vi iväg på akut drop-in och märkligt med sant så var väntetiden bara ynka en halv timme lång. Veterinären kände och klämde och läste i journalen och hon tog även ett ”stickprov” på bulan. Den operation som har utförts på min hund har varit djupgående och är sydd i flera steg inne i kroppen. En stygn kan redan ha släppt och då sker en liten inre blödning. Men bulan kan även ha uppstått för att kroppen försöker fylla igen de hål som uppstår när man tar bort något stort ifrån kroppen. Som till exempel en fettknöl i storlek som en tennisboll.

Svullnaden kommer kroppen att själv ta hand om så småningom. Det är bara att ha tålamod och vänta. Men jag fick utskrivit smärtstillande, så slipper min vän på fyra kärleksfyllda ben lida av smärtan. Ska åter till djursjukhuset på onsdag och då ska stygnen tas bort. Så får vi se hur det har gått med kompisen ”Svullo” tills dess. Förhoppningsvis har den där objudna gästen bantat ner sig rejält och om vi har tur har den även flyttar från min hunds kropp.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Karro och King :)

Nämen usch.. vilken tur att det verkar bli bra ändå!

Svar: Det blir bättre och bättre för varje dag som går! Tack för att du tittade in på min blogg och för din kommentar.
Ann-Ki

» 2015-03-30 - 01:48:57 » http://www.karroochking.se
MissManic

Så otäckt!! Knölar är skrämmande, men som denna - är fettknölar hårda eller mjuka?

Svar: När en knöl av fett uppstår i kroppen i storlek som en tennisboll är det väldigt otäckt och obehagligt. En fettknöl är mjuk, men kan bli hårdare med tiden.
Ann-Ki

» 2015-04-04 - 13:14:33 » http://missmanic.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Men lille vännen då. Hoppas svullnaden lägger sig snart. Skönt att han får smärtstillande iaf så han slipper det onda.

Svar: Allt eftersom dagarna passerar har nu svullnaden lagt sig och han får ingen medicinsk smärtlindring. Men någonstans i mitten av operationsärret är där en bula... Veterinären berättade att jag kunde massera honom och på så sätt hjälpa kroppen att lättare ta hand om svullnaden. Han har i alla fall inte ont längre och det är en befrielse.
Ann-Ki

» 2015-04-06 - 21:15:06 » http://lottizdays.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK