Projekt Hund-Terapi

Många känner väl till att djuren har en enastående positiv inverkan på oss människor. Att samhället även använder djur i ett läkande syfte för att stimulera människors hälsa både till det fysiska och till det psykiska välmåendet. Jag själv har erfarit detta sedan jag tillförde hunden i min tillvaro. Min första hund kom in i mitt liv redan 1998 och jag upptäckte ganska så snabbt att mina psykiska motgångar minskade.

 

Min dotter Robin som numera bor själv i en träningslägenhet och hon hade önskat att hon kunde ha haft ett eget husdjur, helst en katt. Men hon hyr lägenheten i andra hand av Socialförvaltningen och dom godkänner inte att de boende har husdjur. Därför har jag föreslagit för Robin att hon ska få "låna" min hund.

 

Tanken är absolut inte att hon ska agera hundvakt, nej syftet är att jag vill hjälpa henne till ett bättre mående. Jag har ju själv blivit hjälp när det gäller bland annat ångest, så varför skulle det då inte eventuellt stimulera min dotters mående.

Hund-terapi har inga biverkningar som till exempel vissa mediciner har.

Så vad har vi att förlora?

Fotot på mina två kära är taget någon gång under hösten 2011
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Jag tror också djur har en positiv inverkan på måendet. Även hos dementa ser man att de har en positiv inverkan. Snällt av dig att låna ut din lilla älskling till din stora fina älsklings dotter.

Svar: Jag tänkte just på dementa när jag skrev inledningen till det här inlägget. Men man använder inte bara hundar för att hjälpa människor. Man använder delfiner i att hjälpa rörelsehindrade människor, vilket jag tycker är fantastiskt. Det finns även ett katthem som man kan "låna" en katt om man vill ha ett husdjur. Man skriver på ett avtal, att man själv står för mat och kattströ, men att katthemmet står för försäkring och eventuella kostnader hos veterinär. Skulle man inte klara av detta eller det finns andra hinder, lämnar man bara tillbaka katten till hemmet. Samtidigt som man stimulerar en människas mående, hjälper man en katt att få ett hem.
Ann-Ki

» 2013-11-17 - 20:45:01 » http://lottizdays.blogg.se
Sandra

Djur i terapi, tänk om det vore möjligt till alla som vill ha den möjligheten. Jag menar ett djur blir verkligen som sin bästa vän, den bästa vännen som aldrig dömer utan alltid finns vid ens sida på ett helhjärtat sätt. Vacker dotter du har. Ja vackra hundar har du också =) vilken grej att låna ut din hund för att hjälpa din dotter. <3

Svar: Man gör vad som står i ens förmåga att stötta och hjälpa andra. Djuren dömer aldrig oss, dom lever i nuet och älskar oss i den stunden och dom är totalt beroende av oss. Därför ska vi visa vår respekt och vördnad inför dom. (läs även mitt svar jag skrev till Lottiz)
Ann-Ki

» 2013-11-17 - 21:03:59 » http://charmigavardagen.blogg.se
ellen

Jag tror det är en jätte bra ide. Jag vet hur mycket min mammas hund hjälpte mig när jag missbrukade och mådde som sämst och bodde hos henne. Detta kommer få robin att komma ut lite mer också. Kommer bara göra gott, och kommer det motgångar så är det bara att lämna hunden till dig igen och sen göra en nystart och testa igen. Detta var verkligen en vacker ide ifrån din sida.

Svar: Min hund älskar ju även Robin nåt utöver det vanliga. Men hon har funnits där för honom redan när han kom in i våra liv. Varje gång Robin kommer på besök ska han vara tätt intill henne. Han tar verkligen tillfällena i akt.
Ann-Ki

» 2013-11-17 - 21:05:25 » http://freedomtime.blogg.se/
En flicka som är stark

Så fin bild! Kram

Svar: Det är så fint att kunna fånga sådana här stunder med sin kamera.
Ann-Ki

» 2013-11-18 - 18:33:35 » http://enflickasomarstark.se
conny öström

Fint foto på Robin och Lilleman!

Svar: Dom ser båda så fridfulla ut, ett mysigt foto!
Ann-Ki

» 2013-11-19 - 11:35:49
Sofie-Marie

Vad fint av dig! Jag tror definitivt att Lilleman kan hjälpa Robin till det bättre och som du skriver har hundterapi inga biverkningar! Själv har jag svårt att skilja mig från Samy, även under korta stunder. Så beundrar dig att du är villig att göra detta. Vad gör man inte för sin älskade familj. Kramar

Svar: Trist att du har glömt att skriva in din e-post adress, så det känns lite meningslöst att svara på din kommentar....
Ann-Ki

» 2013-11-20 - 15:47:26
W

Absolut. Tycker du gör rätt. ! Jag själv vet ju vad de betyder, precis som du .

Svar: Dottern har rätt många andra aktiviteter på sitt schema, men vi ska väl kunna hitta någon passande dag.
Ann-Ki

» 2013-11-22 - 04:45:08
D ▲ P E O F J 0 Z

Det är ju vetenskapligt bevisat att sjuka och äldre som får träffa djur på gruppboende och sjukhus frisknar fortare och lever längre än människor utan!

Vet ärligt talat inte vad jag skulle gjort utan mina tre ligister! Dom hjälper mig så oerhört mycke de dagar jag mår dåligt!! Dom är det absolut bästa som hänt mig och det absolut bästa som finns! De går före allt, även min pojkvän som jag älskar! Det är något speciellt med djur som gör att banden blir starkare än vad det någonsin kan göra med en människa!

Svar: Det är precis så som du skriver, vetenskapligt bevisat.Vissa husdjur till och med överlever sina ägare och får då flytta till någon annan som kan ta hand om djuren. Jag känner till flera fall. Välbefinnandet i att ha djur i sin tillvaro, gynnar både kropp och själ. Jag vet hur mycket dina djur betyder för dig och du Joz är en kärleksfull tjej som verkligen tar hand om sina djur, det skulle finnas flera som du. Jag blir så ledsen över hur folk kan lätt skaffa djur, exempelvis katt och sen släpper dom ut katten och ofta går katten till ett onödigt och för tidigt öde till mötes. Jag har haft hund i min tillvaro sedan 1998 och jag har aldrig ångrat det beslutet, för hunden ger mig så mycket positivt, som lyfter fram allt gott i livet, utan hund känner jag mig halv.
Ann-Ki

» 2013-11-28 - 16:13:51 » http://dopeofjoz.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK