Inte Lekande Lätt Men Ändå Kul

Alla kommer väl ihåg Magnus, Basse och Eva i fem myror är fler än fyra elefanter och den där delen när Basse kommer med sin lattjo lajban låda och vill ivrigt att Magnus och Eva ska para ihop tre djur som hör ihop. Detta är helknasigt, men det bjuder jag på. Jag har en svart liten låda, som jag tänker som en lattjo lajban låda, men den innehåller inte att tre djur ska paras ihop som en grupp. Det finns ett och annat djur, förstås. Vad är det nu för trams jag håller på med? Som sagt, jag bjuder på detta.

 

Min lilla laptop, som har en skärm på endast 10 tum, är för mig oftast en rolig lattjo lajban låda som jag sitter och experimentera med i någon sort vuxenlek och jag har så kul. Hela mitt liv hitintills, har jag haft ett stort intresse för fotografering. Redan som liten flicka i en ung ålder som bara 12-åring fick jag låna min pappas systemkamera och gick ut i naturen och fotograferade.

 

Så det är en självklar grej att jag har programmet Photo Shop i min laptop. Visst redigerar jag en del foto, gör dom ljusare eller mörkare efter behov och lite annat smått och gott. Precis vad som faller mig in och vad jag tycker ser bra ut. Men det är inte det enda jag sysslar med.

 

Konstnären inom mig känner för att få blomma ut och fantasin får flöda fritt och jag skapar den ena efter den andra så kallade fotokonstverket. Jag är absolut ingen expert på foto-programmet och jag har väl i stort sett bara skrapat på ytan av allt fantastiskt man kan utföra med detta program. Vissa fotoresultat ser i princip ut som ”kom och hjälp mig att dö”, alltså det blir inte så som jag har sett bilden inom mig.

 

På eftermiddagen i söndags satt jag och pillade med ett sådant där konstverk. Jag lånade ett foto av min dotter Robin som hon har fotograferat sig själv på, ett av hennes smink-foto-konstverk. Min idé gick ut på att hon skulle titta ut genom ett trasigt och sönder rivet papper. Att jag valde just ett sminkfoto beror på att just den sminkningen är så fantasifull. Så här blev resultatet.

Ärligt talat, så blev jag inte riktigt nöjd. Resultatet blev inte alls så som den bilden jag hade i huvudet innan jag började mixtra och trixa med fotot. Men jag tycker ändå att det kan vara kul att visa er vad jag ibland sitter och gör här vid min lilla lattjo lajban låda.

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad fint det blev. Photoshop är ett så stort program och det finns hur mycket som helst att pyssla med. Jag skulle med vilja skapa mera "konstverk" i programmet, men där har jag inte kommit riktigt än.

Svar: Kul att du tycker att det blev fint. Ju mer man mixtrar och trixar, ju mer lär man sig och skulle det bli tokigt fel, har man alltid en kopia av ursprunget och då får man helt enkel börja om från början. Så fick jag göra med det här fotot och ändå blev det "fel". Dina foto i din blogg är ju små konstverk i sig, som är hämtade direkt ifrån verkligheten.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-09 - 21:09:36 » http://lottizdays.blogg.se
maria lombide ezpeleta

Efter hand lär du dig trixa med bilderna till din bel&tenhet

Svar: Annars kan man ju alltid ta till den där gamla modellen som heter penna och papper...
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-10 - 12:07:09
Robin

Det stavar Photoshop, inte Photo Shop. Det är ett ord! Och jag tycker att bilden inte blev så tokig. Med lite extra träning och lek i programmet så blir det säkert bra. Jag hjälper dig gärna och kommer med några tips!

Svar: Jaha ja och så ska lilla fröken Lindbom komma här med sin pekpinne och påpeka att jag har stavat fel... Rättstavningsprogrammet visade nåt annat, skit samma. Vet att du gärna vill hjälpa mig med tips och det tar jag gärna emot.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-12 - 11:42:35 » http://autogoy.blogg.se/
Solus

Ni båda är väldigt duktiga! bara att träna och träna (; hade viljat se mer bilder på din hund (:

Svar: Tack det var rart av dig! Vill du läsa och titta på foto med min hund, kan du klicka på dobermann under kategorier, där är lite smått och gott att titta på och givetvis kommer det säkert mer.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-15 - 11:45:05 » http://solus.blogg.se/
Eriiza

Det blev fint. =)

Kan inte bo i ett rum, delvis för att jag inte skulle få plats, men mest för att jag
inte klarar av att bo tillsammans med folk, blir isolerad igen, mår psykiskt dåligt. =/

Svar: Äsch, det där "konstverket", var mest på prov och kul!Förstår (nu) att du vill bo själv. Har inte följt din blogg så länge, därför har jag inte lärt känna dig så mycket. Hoppas bara att det löser sig på nåt sätt, för det kan kännas lite stressande och det hoppas jag att du slipper.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-15 - 16:41:43 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Men det kan bli fint, trots att det är bara för skojs skull och på prov. =)

Lugnt, därför jag uppmanar fler att ställa frågor, så att de kan få svar på
frågor de kan ha om mig/mitt liv.
Det här är sorgligt nog långt ifrån första gången som jag är på gränsen
till hemlös, har varit det fler gånger än jag kan räkna till. =/

Svar: Ställer man inga frågor, får man inga svar... Men jag läste din presentation på "sisters & brothers in arms" och den var välskriven och informativ.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-15 - 16:52:56 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Precis så tänker jag!
Fler skall bli informerade om olika typer av psykiska tillstånd, och hur man handskas med dem, och förhoppningsvis kan man hjälpa någon annan. =)

Tack så mycket!

Hur är det med dig?

Svar: Känns alltid lika bra när man möter någon som är på samma våglängd!Med mig är det väl rätt så okej, känns lite ibland som hela kroppen tuggar tuggummi.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-17 - 14:47:56 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Absolut, din dotter förtjänade det! =)
Du får gärna vara med i min Veckans Blogg om du vill. ;)

Svar: Min dotters resa som hon berättar öppet om i sin blogg kan nog ge många andra styrka, precis som din blogg. Vi "systrar" med "känslorna i huden" håller ihop och sprider vår kunskap här i cybervärlden.Vill du ge mig lite uppmärksamhet som "Veckans blogg" i din blogg är det helt okej!
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-18 - 18:38:42 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

OK, synd att du inte heller mår på topp, själv dalar jag bara...

Vill du lägga till dig i tävlingen som "Veckans blogg" hos mig? =)

Svar: Det finns alltid dagar som är sämre än vissa, för så är livet, men på nåt sätt så tar man sig genom dessa dagar. Jag vill ju inte bara sitta och skriva: "jag mår dålig och allt är skit", det blir så jävla trist för besökarna att läsa. Så varför inte skriva "det trista" på ett mer poetiskt vis, ofta blir det i form av nån dikt.Okej, tydligen har inte alla hönsen varit hemma... angående det där med "Veckans bloggare", har alltså inte kopplat att det var en tävling. Gillar egentligen inte tävlingar... Skriver väl en kommentar på din blogg i det inlägget som berör ämnet och sen skriver ett inlägg här på min egen blogg och länkar såklart!
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-26 - 14:42:01 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Jo, numera försöker jag skriva om det mer positiva i mitt liv, som alla inspelningar etc.
Men nu när det händer så mycket negativt, blir det (för min del), som att nästan
ljuga om jag inte skriver hur situationen ligger till

Svar: Klart att du ska skriva om vad du vill. Inget hycklande, nej usch! Tror att dina följare uppskattar vad du än skriver om. Men som sagt, min uppfattning är att du delger dina läsare dina tankar och känslor på ett äkta sätt. Jag gillar din blogg!
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-26 - 17:17:05 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Tack så mycket, försöker vara ärlig,
dock en sak jag utelämnat som skett
en gång under de sista veckorna..
Funderar på att skriva om det, så fort jag har tillräckligt med mod...

Men det är riktigt jobbigt, något jag varit med om tidigare, men något
som jag trodde jag skulle kunna hantera bättre som vuxen!

Svar: Vissa händelser är svårare att gå ut offentligt med, så jag förstår att du samlar mod och överväger att berätta. Jag har själv en hel del i min "ryggsäck" som jag skulle kunna skriva om. Vissa är ganska kraftfulla och kräver att man har den "rätta feelingen" när man berättar. Att infinna sig i ett lugn, kan vara svårt, för hjärtat går upp i varv och paniken sprider sig i ens kropp. Men samtidigt vill jag delge andra min livshistoria och hur jag gjorde för att orka leva vidare.
Ann-Ki Lindbom

» 2013-09-26 - 18:47:55 » http://eriiza.webblogg.se/
Eriiza

Jag har ju skrivit om det mesta, delvis om man klickar på "Min Story" under min header, där står en massa
saker som alla kanske inte skulle vilja skriva om..

Absolut, gör det i din egen takt, saker skall man inte tvinga fram!
Enligt mig, OCH din egen dotter så är du en sjukt stark person!
Du klarar detta, både ryggsäcken du bär på, och skriva om den - OM/NÄR du vill! <3

» 2013-09-26 - 19:40:34 » http://eriiza.webblogg.se/


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK