Det Finns Två Sidor Inom Oss...Kanske Tre!

Satt här om dagen och bläddrade bland mina gamla fotokopior. En del minnen väcktes till liv och jag satt där och kände ett lyckorus som for genom min kropp. Fotona låg i en enda röra i vissa kuvert och plötsligt så började jag småskratta åt vad jag såg och hur jag tänkte.

 

Tanken som uppenbarade sig i skallen på mig i samma stund jag tittade på två foto som var tagna på min dotter med ett par års mellanrum, var att ”det finns två sidor inom oss”. Titta själv!

Den lilla rara prydliga prinsessan och den smått kaxiga tuffa lilla djävulen och symboliken blir automatiskt att man känner ljus och mörker, motpoler. Men det här är mest en lekande tanke som bara for genom mitt fantasifulla huvud.
 

Det har gått en hel del år sedan som jag fotograferade dessa två fotona på min dotter. Idag är hon varken en liten prinsessa eller en hondjävul och maskeradtiderna är ett minne blott...eller?  

 

För är det någon som kan experimenterar och har fantasifulla idéer och provar olika stilar, så pekar jag med ett stadigt finger på min dotter och säger att hon är ett levande bevis på att göra sin egen kropp till ett konstverk, hon bokstavligt växer med sin utveckling. Växer som en spirande växt.

Att man bara skulle ha två sidor inom sig, på gott och på ont, ljus och mörker. Varför inte en tredje sida också, den där sidan av oss som tillåter oss att utvecklas och att ha modet att växa, som en avslappnad lugn grön planta. Men glöm bara inte att vattna din växande blomma och vattna med endast vatten, för annars dör din växande gröna planta!
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Jag tror människan har många sidor inom sig och att olika omständigheter får dem att framträda olika mycket beroende på vad livet bjuder på.
Himla söt bild på din dotter, prinsessa, honjävel eller däremellan är hon lika söt ändå.

Svar: Olika sidor har vi säkerligen. Men samtidigt har vi även våra "roller", Vi är barn, föräldrar, syskon, vän, kompis, granne, arbetskamrater, mor/far föräldrar.... ja, listan kan göras hur lång som helst. Vi inträder i våra roller för så är livet. Men att välja mörker eller ljus, det är upp till en själv. Det är vad jag tror!
Ann-Ki

» 2014-08-11 - 20:18:20 » http://lottizdays.se
MissManic

Va? Så hon är din dotter.. Jag följer henne på Instagram och gillar hennes sida på Facebook. Jag bara älskar hur hon experimenterar med smink och hår, hon är så sjukt vacker!!
Läste hennes blogg intensivt i en period men nu är jag inte inne lika ofta, var där nyss dock och läste om saknade vänner!

Nå väl, ville bara flika in här om det :)

Svar: Visst är Autogoy min dotter! Den bloggen du läste tidigare intensivt är stängd! Min dotter har gått vidare och stängt dörren till sitt förflutna och öppnat dörren till en ny tillvaro som är mer kreativ och harmonisk. Hon startade en ny blogg, men blev inte nöjd och stängde den också. Men nu bloggar hon på en ny blogg, den som du läste om hennes förluster om sina tre vänner. Just nu är det ganska så tungt och jag stöttar henne och vi pratar gamla minnen. Jag träffade även två av dessa vännerna. Känns hemskt och overkligt att dom inte finns här längre i vår värld.
Ann-Ki

» 2015-05-16 - 20:10:38 » http://missmanic.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK