En Tom Hand

I en relation till en person med beroende problematik, som håller på att urarta,

är valet mellan att hålla fast och att släppa taget oftast plågsamt.

Men för att undgå svår psykisk kaos,

måste man till slut besluta sig för ett av dessa alternativ.

Att hålla fast utan framgång är som att knyta näven tills knogarna vitnar.

Att släppa taget är som att öppna näven.

Det känns bättre, men handen är tom.

 

 Jag Är Nära Anhörig Till Person Med Beroende

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

conny öström

Det är ett svårt val. Men agerandet är i nuet, och konsekvenserna är under lång tid ... därför behöver man ta svåra beslut i nuet för att de långa konsekvenserna inte ska blir alltför plågsamma.

Svar: Valet är extra svårt när man älskar någon och du om någon vet vart jag står i relation till denna person som har ett beroende!
Ann-Ki

» 2014-02-04 - 13:12:14
Synskadad fyrabarnsmamma

Är ett svårt beslut! Kommentaren ovan säger mycket!
Tack för din intressanta berättelse i ett tidigare inlägg! Måste ha varit jättejobbigt men som du skriver finns det ett sammanhang. Detta kan kanske hjälpa andra som är i samma situation. Du är en mycket stark och lyhörd person :)
Tack för din kommentar på min blogg. Dina värmande ord blev jag jätteglad och dem värmde mycket. Jag kommer åter tillbaka till din fina och intressanta blogg. Många kramar till fina du Carina

Svar: Tack för denna fina kommentar, den värmde gott i hela kroppen. Du har så mycket kärlek i ditt hjärta, fina människa. Att delge människor om sin vardag har väl både du och jag ett syfte, att helt enkelt sprida kunskap och oftast leder kunskap till förståelse.
Ann-Ki

» 2014-02-04 - 15:30:28 » http://carinasnilssons.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Det där skriver jag under på. Det var inte lätt att säga ifrån till min pappa att han bara fick ringa om han var nykter och att han inte behövde höra av sig om han inte hade annat att berätta en om hans problem. Tack vare hans beroende gjorde han ett val som jag kan ha noll förståelse för och trots att jag faktiskt mår bättre nu när vi inte har kontakt så saknas han mig och jag har de dagarna jag sörjer att han inte finns för mig längre.

Svar: I princip har jag upplevt hela mitt liv att ha människor med beroende i min närhet, bror, partner, sambo, vänner och nu en person som står mig mycket nära. Den med beroendet är den som sist får vetskapen om sitt "problem" och kan inte vederbörande inse sitt missbruk, då har man nog inte mycket annat att göra än att backa och börja leva sitt eget liv. Trots dessa motgångar jag hitintills har stött på, har jag oerhört svårt att sluta min kamp om att ha hoppet med mig. Jag tar en dag i taget och så får den närstående framtiden visa vart detta bär hän. Det finns bara två vägar, här kan man omöjligt ta ett sidospår i tillvaron.
Ann-Ki

» 2014-02-04 - 19:44:31 » http://lottizdays.se
Maria Lombide Ezpeleta

Tyvärr blir det en vana att hålla fast för i början tror man att det skall gå att rätta till.

Svar: Hoppet är ju det sista som lämnar oss! En vän, en kompis med beroende är lättare att ta avstånd ifrån. Vänner kommer och går i ens tillvaro. Men när en, som i detta fallet står mig så nära i relationen är det genast mycket svårare. Det känns som att välja mellan kolera eller pest.
Ann-Ki

» 2014-02-06 - 08:03:26
Synskadad fyrabarnsmamma

provar här igen! Yes!!! Nu går det äntligen att kommentera här. Det är bra med envishet i sådanan här situationer :)
Ha det så bra så höres vi snart igen och ta hand om dig. Många kramar Carina
har provat här på inlägget flera gånger under dagen. därför provade jag att göra en kommentar i ett annat inlägg som du har skrivit. Men nu verkar det ändå att det fungerar i detta inlägg också att ge en kommentar :) kram igen då

Svar: Envishet kan vara bra att ha när man har med bloggens värld att göra! Även jag har stött på problem titt som tätt. Ibland när jag har skrivit en lång kommentar och ska klicka på skicka så har allt bara försvunnit. Knasigt och dumt. Men man lär av sina misstag, så numera när jag skriver kommentarer i andras bloggar kopierar jag först texten och sen skickar jag. Blir det då problem har jag ju kvar min kommentar och provar igen efter en liten stund. Alla sätt är bra utom dom dåliga!
Ann-Ki

» 2014-02-07 - 17:54:21 » http://carinasnilssons.BLOGG.SE
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Kram & hoppas det blir till det bästa för var part i slutändan. Så svårt....önskar att allt kunde få vara lätt för oss alla.
Kram & tack för dina rader♥ Betyder!


Svar: Om livet hade varit lätt, så hade vi inte upplevt och lärt oss. Men det är väl sant som det är sagt, vissa upplevelser skulle man kanske helst vilja slippa ta sig i genom. Kram till dig också söta Wiilow
Ann-Ki

» 2014-02-09 - 01:09:04 » http://wiilow.blogg.se
sofia vuopio holmgren

det är så svårt med missbruk och relationer, det tar så mycket på krafterna och det blir sällan bra för någon. jag är både gammal missbrukare och anhörig till en missbrukare och det har gjort att jag har väldigt få relationer idag för att det är så jobbigt när missbruket tar över och blir viktigare än vänner och familj. jag tror att till slut måste man välja det ena eller det andra om man ska må bra :/

Svar: Mycket kloka ord och jag håller med dig i var enda stavelse du har lämnat som en kommentar. Tack och Kram!
Ann-Ki

» 2014-02-10 - 11:06:58 » http://sofiavuopio.blogg.se/
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej hoppas att det är bra med dig!
Tisdagskramar från mig

Svar: Tack för din omtanke att skriva en kommentar och fråga hur jag har det! Ärligt talat så tar jag just för tillfället en dag i taget. Hade önskat att jag hade haft med energi och ork till att skriva fler blogginlägg. Men just nu fungerar inte tillvaron så som jag önskar!
Är fullt medveten om att du inte uppfattar min blogg så som mina andra seende bloggbesökare gör och jag har tänkt skriva ett privat e-post till dig och fråga om en del saker, hur din tillvaro fungerar, för det intresserar mig och jag tycker om att få fler kunskaper. För det kan man inte få för mycket av. Att förstå och att ha kunskaper berikar vår tillvaro och man förstår mer. Många goa kramar till rara dig!
Ann-Ki

» 2014-02-11 - 11:33:56 » http://carinasnilssons.blogg.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej! Du har så rätt i att jag inte har den där överblicken som seende har i bloggarna! har jag tur kan jag lläsa dem sista inläggen men får inte den där helheten. Jag kan som sagt inte orientera mig runt och saknar detta. Att få läsa om presentationen är ju en del av bloggen och där får man en bild av den som driver bloggen. Bilder säger också mycket och ibland mer än ord. Att kunna gå igenom hela bloggen ger mer och man får mer en förståelse och vet vad saker handlar om utan att ha läst varje ord... Det är nästan bara blogg.se som jag kan kommentera i för de andra bloggarna hänger inte min talsyntes med och jag har ju andra komandon dessutom som inte går hand i hand med dessa bloggar. Jättetråkigt men så är det.
är nyfiken på vad du menar med att jag inte ser din blogg som dina seende bloggvännerna gör :)


du gör helt rätt i att låta bloggen vara tills energin kommer tillbaka. vi har alla saker runt omkring oss som påverkar oss mer eller mindre. ibland har vi mer runt oss och då måste vi priorintera vad som är viktigast just nu.
du är så välkomen att maila mig :)
du får ta hand om dig så höres vi snar igen :) Många kramar till fina du

Svar: På ett sätt har du redan svarar lite på de frågor som jag har om dina bloggbesök. Att bara "se" de senaste inläggen, alltså att du inte kan ta del av vad som finns sidan om inläggen, som till exempel att jag har en gästbok. Jag har tagit bort min presentation, tycker att en kortfattad text som jag hade inte riktigt blev "jag". Min header är två ögon på en Dobermann och det står en text på bilden: "Vi lever i en värld som oftast upplevs som en mörk och dyster plats. Jag försöker sprida lite ljus och bjuder mina medmänniskor på mina starka funderingar. Förhoppningsvis ser vi färgen och finner glädjen. Svart Blogg Med Ljusa Ord Och Färgstarka Tankar." Ville mest berätta, för det är ett foto, med text ovanpå. En ny presentation kommer väl så småningom, men då blir det ett inlägg, som jag senare kommer länka och lägga detta som en "klickbild". Nu har du fått lite mer information om mig och jag hoppas att det var till lite hjälp. Men jag kommer ändå att skriva till din e-post. Tycker att det är intressant att växla ord med dig och jag vill så innerligt förstå din värld. Kram till dig, Carina!
Ann-Ki

» 2014-02-12 - 03:23:47 » http://carinasnilssons.blogg.se
Julia - Borderline

Man kan aldrig ändra på någon som inte vill ändra på sig och då kanske man måste släppa taget. Men om man släpper taget om någon som verkligen jobbar på att bli bättre och visar att det inte bara är tomma ord tycker jag att man gör fel. Men samtidigt kan man ju inte stanna i något som får än att må piss. Svårt det där.. :/

Svar: Den enda man kan ändra på, är sig själv!Tyvärr så har jag stor erfarenheter kring det där med "tomma ord".... Min äldsta bror knarkade bort hela sitt liv och idag är han 62 år och är trasig och kan ingenting göra, han bara ligger och väntar....
Ann-Ki

» 2014-02-12 - 12:23:51 » http://twistedborderline.wordpress.com


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK