Det Kunde Varit Sämre...

Den där positiva känslan följer mig trots allt ändå på något underligt vis, fastän jag upplever tillvaron som att jag sitter långt nere i avgrunden, avskärmad ifrån allt socialt umgänge. Det låter illa, ja jag vet! Men det kunde varit sämre.

 

Suck...

För att ta det i turordning och dela in känsla och logik i två olika kolumner, för att lättare göra mig förstådd. Det fysiska, min kropp mår inte bra. Har fortfarande motgångar när det gäller bihålorna, närmare bestämt min vänstra. Har svårt för att andas och en tryckande smärta bor bakom mitt ansikte. Har sedan cirka två år tillbaka haft återkommande hudproblem och just nu mår min hud inte i heller bra. Men det håller på att ge vika och för varje dag som går läker huden bit för bit.

 

Min hund som är kroniskt sjuk och har sedan en tid visat tydliga tecken på att må sämre och på natten är han extra orolig. Detta har resulterat i flera besök hos veterinären, byte av torrfoder och nya mediciner.

 

Det fysiska övergår i slutänden till något känslomässigt ovetande. Vad är det i min bihåla som busar med min kropp ständigt och jämnt och varför kan jag inte bli befriad. Min hud är jag inte lika bekymrad över, för jag vet att det kommer bli bättre, just för att det växlar och har tidigare blivit riktigt bra. Men det är ändå smärtsamt, både till kropp och själ.

 

Värre är det väl när jag följer min hunds smärta och ser hur han lider och jag gör allt som står i min förmåga att hjälpa honom så han kan få må bättre och sova lugnt om nätterna. Jag hoppas innerligt ifrån djupet av mitt kärleksfyllda bultande hjärta att han snart kan få må bättre. För han betyder så oerhört mycket för mig.

 

Att det sociala umgänget blir lidande är för att jag känner mig inte tillräckligt stark fysiskt att vara aktiv. Samt att jag kan inte lämna min hund några längre stunder, för jag vill vara vid hans sida och ta hand om honom. Visst kan min underbara och ödmjuka pojkvän ta hand om min hund. Men samtidigt vill jag inte lägga för stort ansvar på min pojkvän. Det är ju min hund och mitt ansvar och då blir det en självklar uppgift för mig att ta hand om honom själv.

 

Någonstans inom mig finns hoppet och att både kropp och själ ska finna sin balans och att styrkan ska växa sig starkare, så att jag kan bli en aktiv kvinna igen. Det är min ständiga önskan!

 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

Nina

Jag önskar verkligen att ni båda blir bättre! Det är förfärligt med sådana krämpor!

Svar: Alla har vi våra motgångar... Tycker dock att det här med min hund sliter på själen lite mer extra, just för att han är en hund. Hjälplös och helt beroende av mig! Man gör allt och ändå känner man sig maktlös och smått rädd.
Ann-Ki

» 2014-03-01 - 16:26:28 » http://firellia1.blogspot.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Det kommer bli bättre det är jag säker på. Jobbigt när det varar bara. Hudproblem kan ju bero på en inres stress också, att du inte mår helt bra. Bihålorna kan du behöva medicin för om det inte ger sig, ring till din VC om det gått mer en 10 dagar sen du fick det och inte blivit bra. Förstår att du vill vara med Lilleman också. Han har tur som har dig. Krya på dig nu.

Svar: Hudproblemet har jag haft sedan mars månad 2012 och det är sjukdomen Rosacea. Bihålorna har krånglat sedan november förra året och jag har varit på VC och följt ordination av cortsonspray. Att min hund också mår dåligt gör ju saken ännu otrevligare här i vardagen. Ja, suck... en dag i taget och hoppet om förbättring finns här hela tiden.
Ann-Ki

» 2014-03-01 - 21:02:44 » http://lottizdays.se
maria lombide ezpeleta

Ja, sämre kan det alltid bli...tyvärr

Svar: Därför hoppas vi alla på att det vänder till det bättre!
Ann-Ki

» 2014-03-02 - 17:24:23
Bibi

En dag i taget fina! Jag och dina blogg läsare önskar att det vänder sig och blir bättre, jag hoppas från djupet av mitt hjärta att det fysiska och även det psykiska blir bättre men igen! en dag i taget! KRAM

Svar: Jag hoppas att det vänder, för det är trist att blogga, vill inte bara skriva om hur dåligt man mår.
Ann-Ki

» 2014-03-03 - 22:39:41 » http://solus.blogg.se/
D ▲ P E R M A N N

Wilex skickar styrke pussar till lilleman <3

Svar: Åh, så fint!
Ann-Ki

» 2014-03-04 - 13:31:45 » http://dopermann.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Ja en dag i taget får man ta. Hoppet är det sista som lämnar en. Tänk om man kunde kasta ut allt elände i rymden och låta det flyga omkring där istället för i våra kroppar. KRAM

Svar: I rymden finns det redan en massa elände... skräp och annat trams ;)Just i denna skrivande stund mår jag bättre =)
Så hoppet inom mig bara växer, så att det nästintill knakar.
Ja, min humor är det nog inget fel på!
Kram till dig också fina Lottiz
Ann-Ki

» 2014-03-04 - 21:08:16 » http://lottizdays.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Hej fina och gulliga du! Du lämnar alltid så himmla fina och läsvärda ord på min blogg. Vilken fin och hjärtevän du är.
Ibland är det skönt att få ventilera sig för vi alla har upp och nedgångar så du behöver inte känna så... Du berättar ju bara hur du mår och just nu mår du som du beskriver för oss läsare
Du skulle vara en sådan bra författare! Jag tycker du ska skriva en bok för du har så mycket inom dig som du borde dela med dig till andra. Du skriver också så bra med ditt ordflöde. Sedan är du en sådan känslig person som skriver från ditt hjärta och då blir allt oavsett vad du skriver så intressant så man blir uppsluka och vill veta mer. Så är en riktig bra författare och du är en sådan...
Kropp och själ hänger ihop och mår ena delen dåligt så gör den anre det också. Men du är på god väg upp sakta och säkert
Jag förstår att ditt hjärta värker när du ser din älskade fyrbenta vän må som han gör! Ni får stötta och ta hand om varandra och ni behöver varandra
Tusentals kramar till både fina du och din fina fyrbenta vän

Svar: Åh, vilken upplyftande kommentar du lämnar efter dig på min blogg. Bara genom att läsa dina skrivna ord får mig att må mycket bättre, känslomässigt. Det fysiska tillståndet har blivit bättre och jag tar det väldigt lugnt just nu i min lilla tillvaro. Min hund mår också bättre och jag hoppas att han mycket snart kan få må riktigt bra. Kram till dig också omtänksamma Carina!
Ann-Ki

» 2014-03-05 - 14:47:46 » http://carinasnilssons.blogg.se
Angie Lakna

Du ska se att du kommer komma på fötter igen (även om det tar lite tid). Är du känslig för våren? Tänkte om det kan vara årstiden som knockar dig en aning. Jag har alltid varit känslig för just våren av alla årstiden (när man ska vara som mest glad). Detta är första året det känns bra.

Jag hoppas hunden repar sig, att huden blir bättre och att du hittar energin att orka vara social. Ta en dag i taget / en minut i taget. Det kommer lätta ♥ kramar

Svar: Jag är inte årstidskänslig. Kan bli sjuk precis när som helst under året. Fast det märkliga är att jag känner mig inte sjuk... Har bara en massa knepiga symptom som stjäl den känslomässiga energin. Jag tar verkligen en dag i taget (har inget val), men när det gäller min hunds hälsa är det extra tålamodskrävande, för vi kan ju inte "prata" med varandra. Jag är tack och lov en ganska så lyhörd person och tolkar min hund därefter. Vet att det någonstans kommer att vända och att jag finner styrkan, det har bara varit lite väl många motgångar de senaste månaderna...
Ann-Ki

» 2014-03-06 - 08:08:51 » http://jellica.webblogg.se/
Angie Lakna

Jag förstår! När djuren blir sjuka uppstår en "knepig" situation. Har själv haft hund samt katter och man blir lika orolig varje gång när man inser att dom inte mår bra och behöver vård. Jag hoppas verkligen ni kan hitta felet med din älskade hund så ni tillsammans kan må bra.

Det är inte lätt när motgångarna står i kö..Usch! Jag har såna perioder i livet (ibland går allt bra, men ibland dundrar motgångarna in som en parad). Man har ju tyvärr inget val än att åka med på resan och gör det bästa av situationen. Du är en stark människa (smart också), så jag tror du kommer hitta ett sätt förr eller senare hur du ska ta dig ur den negativa karusellen du hamnat i. Jag hoppas verkligen att du ska få en lugn vår och sommar med mycket skratt och mycket socialt umgänge som skänker dig rätt energi ♥

kramar

Svar: Jag har mina stunder av glädje också och skrattar och skojar. Så "helt kört" är det inte. Jag hoppas verkligen att min hund kan få må bättre. Byte av foder och en massa nya mediciner tycks inte ge den effekten som var önskad.
Ann-Ki

» 2014-03-06 - 08:39:00 » http://jellica.webblogg.se/
Eva

kikar in en snabbis då jag jobbar d-tur och skall tillbaka till jobb strax önskar dig allt gott & en skön lördag kram

Svar: Tack för din lilla titt! Kram på dig också!
Ann-Ki

» 2014-03-08 - 15:08:53 » http://evasblogg.blogg.se
Eva

Ja så kan vi nog alla känna i bland men jag hoppas du finner styrkan att komma ur det du känner, klart du skall vara med lilla hunden :) härligt med djur & nu går vi mot ljusare tider och förhoppningsvis ljusare tankar & mer energi ...många av mina kolleger är trötta o lite off men nu börjar folk att blomstra & det är härligt :) önskar dig en skön söndag & ta hand om er kram

Svar: Hur tokigt det än må låta så blir inte jag påverkad av årstiderna. Jag kan må dåligt och bli ordentligt sjuk mitt i stekheta sommaren. Det positiva känslan av hopp finns dock alltid inom mig och det är väl detta som håller mig flytande. Min kropp börjar må bättre och jag är himla glad över de små förändringarna som sker från den ena dagen till den andra. Min hund råder jag inte så mycket över, utan följer veterinärens ordinationer och är en ständigt närvarande kärleksfull matte.
Ann-Ki

» 2014-03-09 - 09:01:44 » http://evasblogg.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK