En Dag I Taget

Alla som följt mina skrivna ord en längre tid tillbaka har fått möjligheten att titta in i min tillvaro, där jag öppet berättar om mina upplevelser och mina tankar. Jag har bjudit på olika sorters känslor, ibland de där spröda smärtsamma känslorna, men även har jag också logiskt förklarat med kloka och välvalda ord på mina personliga reaktioner och mitt agerande.

 

Stundtals gånger har jag ärligt berättat ifrån djupet av mitt hjärta om min och min dotters relation. Jag har alltid haft hennes godkännande när jag har uttryckt mina upplevelser i skrift, så som jag har tyckt och sett det hela och gör än idag. All smärta och kamp vi båda har genomgått de senaste åren har givit min dotter en mer närvarande kontakt med sitt inre och i detta har hon växt sig starkare för varje dag som har gått.

 

Även jag som förälder och nära vän har lärt mig mycket, inte bara om hur andra mår och vad som kan driva deras handlande till allvarliga konsekvenser. Att få dela min dotters tillvaro och att lyssna och att prata om det som har gjort ont i kropp och själ, att försöka förstå. Även jag har utvecklats som person och lärt mig mycket om mig själv genom att vara hennes tröst och stöd. Det viktigast jag lärde mig var att jag förstod att även jag är en viktig person, som inte får glömma bort att leva mitt eget liv och genom detta hade jag betydligt lättare för att sätta gränser.

 

I framtiden när jag kommer att tänka tillbaka, så kommer jag att minnas året 2014 som ett utvecklande år, där varje liten sprucken del sattes ihop till en helhet. Året då min dotter hittade hem! Hon fann sig själv och hon upptäckte även att hon tycker om sig själv och jag önskar att så skall det förbli. Hon har idag framtidsvisioner, hennes självkänsla är betydligt starkare och hon har tillit till sin omvärld.

 

Hon har upplevt mycket, sådant som en förälder inte vill att ens barn ska genomlida. Hennes motgångar gav henne insikt och hon förstod att om detta skulle fortgå, skulle hon förlora allt. Min dotter insåg att det var det inte värt! Hon vill ha ett liv! Hon har fattat det ena efter det andra kloka beslutet och jag har uppmuntrat och visat min glädje och även min stolthet över henne, var eviga dag.

 

Därför vill jag gärna med stolthet berätta att min dotter har nu varit fri ifrån sitt missbruk i 80 dagar. Vad är 80 dagar? Kort eller långt? För en person med ett beroende är detta mycket stort och det känns oerhört mäktigt. Jag vill även gärna med glädje berätta att hon nu den 4 november har varit destruktivt självskadefri i ett år. Hon tar en dag i taget och det kommer hon att fortsätta med!

Foto: Fotograf Jane Svensson
 

Lämna Gärna Efter Dig En Skriven Kommenter
 
 
 
 

conny öström

Tillåter mig själv också att få vara stolt, trots att jag bara är "plastpappa".

Svar: Du är inte "bara", du är en viktig person (pappagestalt) i min dotters tillvaro. Med din närvaro har du gjort mycket, mer än vad du kanske inser.
Ann-Ki

» 2014-10-31 - 08:40:37
XxcyberalienxX- Life with autism and art

Så himla kul att höra, det kan man verkligen vara stolt över. :D


Svar: Jag är stolt över att hon till slut insåg att hon kan växa själsligt.
Ann-Ki

» 2014-10-31 - 16:31:53 » http://xcyberx.blogg.se/
marisoly

Gläder mig för er skull

Svar: Tack min vän!
Ann-Ki

» 2014-10-31 - 18:47:47
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Jag blir glad att höra det. Var dag är en dag längre. Kram

Svar: Dagar blir till veckor och plötsligt har det gått ett helt år. Att titta tillbaka är ibland skrämmande, därför är vi här just nu idag och tar till vara på just denna stunden.
Ann-Ki

» 2014-10-31 - 23:33:16 » http://wiilow.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad härligt att det går åt rätt håll. Blir så glad för din och Robin skull KRAM

Svar: Förr tänkte jag på min dotter som om jag var en spänd pilbåge och idag när jag tänker på henne sitter jag och småler.
Ann-Ki

» 2014-11-04 - 12:22:28 » http://lottizdays.se
Sandra "Piik" - Att leva som psykiskt sjuk

Nu är jag tillbaka på bloggen igen!

Din dotter är så vacker. Följer hennes blogg också. Och jag önskar att jag hade en mamma som du!

Kram

Svar: Fint att du är tillbaka i ditt bloggande, men känn ingen press, skriv när du har ork och tålamod. Så fint skrivit av dig om min dotter. Du vet väl att hon har startat en ny blogg? Om du vill kan jag vara din cybermamma! Kram till dig söta "Piik"
Ann-Ki

» 2014-11-10 - 19:07:36 » http://piiket.blogg.se


Follow on Bloglovin

Kom ihåg mig!
Namn / Alias
E-post (publiceras ej på bloggen)
Blogg / Hemsida

Var Vänlig Och Svara I Din Egen Blogg Om Jag Har Lämnat En Kommentar Hos Dig
Vill Du Göra Reklam För Tävlingar Och Diverse Annat
Besök Gärna Min GÄSTBOK